تفاوت درب استیل و آهنی

  • خانه / تفاوت درب استیل و آهنی

تفاوت درب استیل و آهنی

درب‌ها جزو اصلی‌ترین اجزای یک ساختمان به شمار می‌روند و در هر ساختمان یا محیط محصور شده‌ای وجود دارند. از طرف دیگر درب‌ها اولین نقطه تماس هر فردی با ساختمان هستند و از این جهت زیبایی و شکل ظاهر، پایداری، امنیت و راحتی آن مورد توجه ویژه‌ مهندسان و سازندگان می‌باشد. امروزه درب‌ها در سایزها و اندازه‌ها با قابلیت‌های مختلفی در بازار وجود داشته که می‌توان بسته به نیاز و سلیقه یکی از آن‌ها را انتخاب کرد. از رایج‌ترین درب‌های موجود از نظر متریال مصرفی می‌توان به درب استیل و درب آهنی اشاره کرد. هر کدام از این درب‌ها دارای مزایا و معایب خاص خودشان هستند. ما در این مطلب قصد داریم تا در خصوص تفاوت درب استیل و درب آهنی بیشتر صحبت کنیم.

معرفی فولاد و آهن

بدون شک، آهن یکی از اصلی‌ترین فلزاتی است که در طبیعت وجود دارد. آهن عنصری فلزی و سخت است اما به صورت خام در طبیعت به علت وجود ناخالصی‌ها بیسار شکننده است و به وفور در لایه‌های مختلف زمین وجود دارد. امروزه کارخانه‌ها و معادن بسیار زیادی در سرتاسر جهان برای استخراج آهن وجود دارند که می‌توانند این فلز مورد نیاز را برای استفاده در صنعت تولید کنند. در خصوص کاربردی بودن فلز آهن همین را بدانید که این عنصر حدود ۹۵ درصد از سهم کل فلزات تولیدی در جهان را به خود اختصاص داده است. البته امروزه این فلز پایه بطور عمده در تولید انواع فولاد استفاده می‌شود.

فولاد آلیاژی است که از ترکیب آهن، کربن و برخی عناصر الیاژی تولید می‌شود. در واقع در صنایع فولاد با کنترل کردن میزان عنصر کربن در کنار آهن، ویژگی‌ها و قابلیت‌های آن را ارتقا داده و آلیاژهای جدیدی از خانواده فولادها تولید می‌کنند. در ترکیبات فولاد به جز کربن و آهن، عناصر دیگری نیز می‌توانند وجود داشته باشند که هر کدام به نوبه خود، ویژگی‌های فولاد را ارتقا می‌دهند. یکی از کاربردهای اصلی آهن و فولاد، در ساخت درب‌های مختلف است. برای این که دست به انتخاب درب مناسب بزنید، باید در خصوص تفاوت درب استیل و درب آهنی بیشتر صحبت کنیم.

تفاوت درب استیل و آهنی

معرفی استنلس استیل

استنلس استیل که آن را با نام فولاد ضدزنگ نیز می‌شناسیم و بطور خلاصه به آن استیل نیز می‌گوییم، یکی از آلیاژهای آهن و از خانواده‌ فولادهای آلیاژ بالا(High-alloy steels)  است. از اصلی‌ترین ترکیباتی که باعث ساخت چنین آلیاژی می‌شود می‌توان به آهن، کروم و نیکل اشاره کرد. کروم نقش اصلی در ایجاد خاصیت ضدزنگ شدن فولاد دارد و با اضافه کردن نیکل به ترکیبات این آلیاژ می‌توان به سادگی مقاومت آن را در برابر خوردگی افزایش داد. استنلس استیل به دلیل ویژگی‌های منحصر به فردی که دارد، مانند مقاومت در برابر رطوبت، مقاومت در برابر ساییدگی، جذابیت ظاهری، قابلیت بازیافت، طول عمر بالا، نگه‌داری کم هزینه و آسان و… به عنوان یکی از مهمترین فلزاتی است که در تولید درب‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. درب‌های استیل معمولاً در ورودی اماکن زیر مورد استفاده قرار می‌گیرند:

  • مجتمع‌ها و ساختمان‌ها
  • آپارتمان
  • سالن‌های تولیدی بهداشتی
  • آزمایشگاه‌ها
  • آسانسورها
  • سردر و گیت‌های عبوری
  • بانک‌ها و مجموعه‌های تجاری
  • اماکن عمومی و پُر تردد

آلیاژ مناسب‌ ساخت درب

همانطور که پیش‌تر گفیتم، درب‌ها نقش‌ به سزایی را در ساختمان‌ها ایفا می‌کنند. این جزء از ساختمان در کنار ایجاد جلوه بصری و افزایش جذابیت‌های ظاهری، می‌توانند نقش مهمی در افزایش ایمنی و امنیت ساختمان نیز ایفا کنند. از سوی دیگر، از درب‌ها در بخش‌های مختلف ساختمان، از درب پارکینگ گرفته تا درب‌های ورودی و اتاق ها، استفاده می‌کنند. از این رو نیاز است تا بدانید که چه آلیاژهایی می‌توانند در ساخت درب مورد استفاده قرار بگیرند.

با توجه به این که نیاز است تا درب‌ها در برابر نفوذ خارجی از ساختمان محافظت کنند، نیاز است تا استحکام و دوام بالایی داشته باشند. از سوی دیگر به دلیل اینکه این تجهیزات به وفور در طول روز مورد استفاده قرار می‌گیرند، باید بتوانند طول عمر و دوام بالایی داشته باشند. در نهایت نیز داشتن جذابیت ظاهری از دیگر ویژگی آلیاژی است که باید در ساخت درب مورد استفاده قرار بگیرد. امروزه درب‌های استیل، فولادی و آهنی از مهمترین درب‌هایی هستند که برای بخش‌های خارجی ساختمان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. اما برای این که دست به انتخاب درب مناسب بزنید، باید تفاوت درب استیل و درب آهنی (فولادی) را بدانید.

مزایا و معایب درب استیل در مقایسه با درب آهنی

بی‌شک هم درب‌های آهنی و هم درب‌های استیل، دارای مزایا و معایب خاص خودشان هستند. این که کدام یک از این درب‌ها می‌توانند انتخاب مناسب برای شما باشند، بسته به این که چه انتظاری از درب ساختمان دارید، متفاوت خواهد بود. برای درک هرچه بهتر تفاوت درب استیل و درب آهنی، ما در ادامه مزیت درب استیل و درب آهنی را به شما معرفی می‌کنیم تا با کاربرد درب استیل و آهنی بیشتر آشنا شوید.

استحکام

از جمله مزیت درب استیل در مقایسه با درب آهنی، استحکام آن است. با این که درب‌های آهنی نیز مقاومت بالایی دارند، اما بعد از گذشت زمان زنگ زده و خورده خواهند شد. اما درب‌های استیل در برابر خوردگی و زنگ زدگی استحکام بیشتری دارند. از طرف دیگر اصولاً استیل فلزی با استحکام بالاتر نسبت به آهن (فولاد ساختمانی) است و می‌توان طراحی ظریف‌تر با استحکام مناسب را با این متریال ارائه داد.

جذابیت ظاهری

برای اینکه به درب‌های آهنی جذابیت ظاهری داده شود، یک لایه ضدزنگ و سپس رنگ بر روی آن‌ها زده می‌شود. این در حالی است که درب‌های استیل نیاز به پوشش و رنگ ندارند و خود ضدزنگ هستند. درضمن این امکان وجود دارد که درکارخانه استیل را با روش‌هایی خاص رنگی کرد. پس امکان تهیه درب‌های استیل در رنگ‌ها و طرح‌های مختلفی وجود دارد. از این رو به دلیل جذابیت ظاهری بیشتر، کاربرد درب استیل افزایش پیدا می‌کند. استیل اصولاً به عنوان فلزی لوکس با ظاهری مدرن و امروزی بسیار در طراحی‌های ساختمان‌های جدید مورد توجه است.

کاربرد

از درب‌های استیل می‌توان در هر نقطه از ساختمان استفاده کرد. فرقی ندارد که قصد دارید تا درب ورودی ساختمان را از جنس استیل سفارش دهید، یا درب واحدها. اما از سوی دیگر، درب‌های آهنی کاربرد بیشتری به عنوان درب ورودی ساختمان و یا درب پارکینگ خواهند داشت.

قیمت

تنها نکته منفی درب‌های استیل قیمت بالاتر ان نسبت به درب اهنی است! ولی با توجه به دوام و طول عمر بالای استیل و هزینه نگهداری ناچیز آن در بسیاری موارد مقرون به صرفه است. درضمن برای مواردی که درب خیلی در معرض رطوبت و خوردگی نباشد، مثل درب اسانسور، می‌توان از روکش استیل نیز استفاده کرد.

تفاوت درب استیل و آهنی

آرتا استیل تهران متخصص واردات و توزیع انواع ورق های آلیاژی، استنلس استیل و فولاد ضدزنگ، میلگردهای استنلس استیل، لوله و پروفیل و ورقهای فنری، آمادگی خود را جهت همکاری و تأمین کلیه مقاطع فولادی و استنلس استیل به صنعتگران محترم اعلام می دارد. همچنین شما به راحتی می‌ توانید با کارشناسان ما تماس و نسبت به ثبت سفارش خود اقدام نمایید .

دسترسی سریع به محصولات

میلگرد استیل | لوله استیل | استیل ضدزنگ | ورق نسوز | استیل ۳۰۴

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

صفحه فیسبوک | صفحه اینستاگرام | لینکدین | مای‌اسپیس | پینترست | یوتیوب | ویکی‌پدیا |

نظر دهید

Phone icon
Call Now Button