رنگ مناسب ورق گالوانیزه
ورق گالوانیزه در اغلب موارد با رنگ آمیزی همراه است. تا علاوه بر افزایش مقاومت به خوردگی، جلوگیری از زنگ زدن و پوسیدگی، جذابیت و زیبایی بیشتری به محصول بخشیده شود. رنگ مناسب برای ورق گالوانیزه معمولاً رنگ هایی هستند که دارای مقاومت بالا در برابر شرایط آب و هوایی مختلف هستند. به طور کلی رنگ های سبز، قرمز و آبی برای ورق های گالوانیزه پر استفاده هستند. علاوه بر این، با در نظر گرفتن کاربردهای مختلف و شرایط محیطی، رنگ های دیگری مانند خاکستری، سفید و صورتی نیز برای ورق های گالوانیزه مناسب هستند. به هر حال، انتخاب رنگ مناسب برای ورق گالوانیزه باید با توجه به محیط کاربرد، شرایط آب و هوایی و نیازهای مشتری صورت گیرد.
رنگ مناسب ورق گالوانیزه ؛ نحوه رنگ آمیزی ورق گالوانیزه
روشی برای گالوانیزه فلزات وجود دارد که در این روش، محصول را در حوضچه ای از روی مذاب غوطهور می کنند. تا همه سطوح از روی پوشانده شوند. سپس ورق را با رنگ های مخصوص رنگ آمیزی می کنند. که باعث افزایش استحکام و مقاومت و زیبایی ورق می شود. محصولات فلزی بعد از ترکیب شدن با اکسیژن باعث اکسید شدن و فرسایش و زنگ زدگی فولاد می گردد.
رنگ آمیزی ورق گالوانیزه، کار سخت و دشواری است. دلیل سختی این کار سطح صاف و صیقلی ورق است. رنگ پذیری سطح صاف کمی سخت است و خشک کردن رنگ روی این سطح صاف نیاز به مهارت خاص می باشد.
- سطح ورق قبل از رنگ آمیزی لازم است که تمیز و عاری از هرگونه چربی روی آن باشد.
- بعد از شستن با چربی زدایی لازم به خشک کردن سطح ورق می باشد. و اگر شوره ای روی سطح ورق وجود داشته باشد باید آن را با سمباده از بین برد. و بعد از سمباده کشی با یک پارچه ی خیس با آب گرم، روی آن می کشند. تا رنگ های سمباده گردیده پاک شود.
- با یک ماده اسیدی، ورق را شستوشو می دهند.
- در این مرحله از پرایمر پایه لاتکس به صورت اسپری یا پارچه استفاده می شود. که بااین کار باعث می شود تا ورق در برابر خش مقاوم شود. در محیط های صنعتی برای این کار از پرایمرهای اپوکسی هم استفاده می شود.
- بعد از خشک شدن پرایمر رنگ های مخصوص گالوانیزه یک لایه زده می شود. که این کار به وسیله فرچه یا اسپری یا قلم مو انجام می شود.
- بعد از گذشت ۴ ساعت لایه ی دوم رنگ را می پاشیم .
- بعد از پایان رنگ آمیزی و خشک شدن ورق ناظران کنترل کیفیت بررسی می کنند.
ویژگی های رنگ مخصوص گالوانیزه
رنگ مخصوص گالوانیزه کردن با رنگ های معمولی که برای رنگ آمیزی های مختلف استفاده می شوند کاملا متفاوت هستند و ساختار و فرمول متفاوتی دارند. در حالت کلی ویژگی های رنگ مخصوص گالوانیزه کردن ورق به شرح زیر است:
- این نوع رنگ به زمان کم تری برای خشک شدن نیاز دارد و رنگ معمولی زمان بیشتری نیاز دارد تا کاملا خشک شود.
- این رنگ چسبندگی بیشتری دارد و به ورق میچسبد.
- بعد از رنگ آمیزی سطح رنگ، پوسته یا چروک نمی شود.
- رنگ بعد از خشک شدن پودر یا ریخته نمی شود.
- این رنگ در برابر دما و حرارت مقاومت بالایی دارد و در برابر حرارت،تغییر رنگ یا ذوب نمی شودند.
- رنگ های گالوانیزه قابلیت تعمیر دارند.
- ضد اشعه UV خورشید است.
- رنگ گالوانیزه قابلیت شست و شو دارد.
- در برابر شرایط آب و هوایی سخت مقاوم است.
- ورق قابلیت رنگ آمیزی مجدد دارد.
- با همه شرایط آب و هوایی سازگار است.
مشخصات رنگ گالوانیزه
- برای آلومینیوم، منیزیم و غیره استفاده می شود.
- این نوع رنگ خاصیت نانو دارد.
- نانو به صورت یک لایه نازک، شفاف و تک جزئی بر روی سطوح قرار می گیرد.
- این رنگ قیمت مناسب و مقاومت بالایی دارد.
- مقاوم در برابر خوردگی
خواص رنگ گالوانیزه
این رنگ به دلیل پوشانندگی و مقاومت زیادی که دارد و عمر مفید محصول را زیاد می کند. این محصول برای سقف ساختمان ها، عایق های کانکس و کانتینر، بدنه لوازم های خانگی، کابینت و غیره کاربرد دارد.
تفاوت ورق رنگی با گالوانیزه رنگی
در آخر با توجه به مطالب گفته شده درباره نحوه رنگ کردن ورق های گالوانیزه، شاید برای شما هم این سوال به وجود آمده باشد که عمده تفاوت ورق های رنگی با ورق های گالوانیزه در چه مورادی است؟ آیا تفاوت های آن ها فاحش است یا فرق زیادی با یکدیگر ندارند؟
در پاسخ به این سوال باید بگوییم که ورق رنگی با ورق های گالوانیزه از نظر ابعاد، سایز تفاوتی با یکدیگر ندارند. اما دیده شده که ضخامت ورق های گالوانیزه معمولا بیشتر است. در نتیجه وزن بالاتری نیز دارند و عمده تفاوت آن ها در قیمت و کارایی آن ها می باشد. مسلما فرآیند رنگ کاری ورق ها هزینه بالاتری را به همراه می آورد، به همین خاطر قیمت این ورق ها نیز بیشتر می گردد. در رابطه با موارد استفاده، ورق های گالوانیزه بیشتر در صنعت کاربرد دارد ولی ورق های رنگی بیشتر جنبه تزیینی داشته و برای ساخت سقف ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرد.
نتیجه گیری
رنگ مناسب ورق گالوانیزه ؛ رنگ آمیزی ورقها از طریق پوشش سطح آنها با رنگهای مختلف انجام می شود. این رنگها می توانند به صورت پایه آب، پایه حلال و یا پایه پودری باشند. به طور کلی، رنگ آمیزی ورقها از دو نوع رنگ الکترواستاتیک و رنگ پودری استفاده می کند.
رنگ الکترواستاتیک به وسیله شارژ الکتریکی بر روی سطح ورق اعمال می شود و پس از آن با استفاده از حرارت، رنگ روی سطح ورق تثبیت می شود. در رنگ آمیزی پودری نیز، پودر رنگ به وسیله یک دستگاه خشک کن با فشار هوای قوی روی سطح ورق اعمال می شود و پس از آن با حرارت، پودر روی سطح ورق تثبیت می شود.
به علاوه، رنگ آمیزی ورقها به صورت دائمی است. و باعث می شود که ورقها در برابر شرایط مختلف آب و هوایی، بدون خوردگی و زنگ زدن، مقاومت کنند. در مجموع، رنگ آمیزی ورقها یکی از روشهای مؤثر و متداول برای پیشگیری از خوردگی و زنگ زدن ورقهای فولادی است.
آرتا استیل تهران متخصص واردات و توزیع انواع ورق های آلیاژی، استنلس استیل و فولاد ضد زنگ، میلگردهای استنلس استیل، لوله و پروفیل و ورقهای فنری، آمادگی خود را جهت همکاری و تأمین کلیه مقاطع فولادی و استنلس استیل به صنعتگران محترم اعلام می دارد. همچنین شما به راحتی می توانید با کارشناسان ما تماس و نسبت به ثبت سفارش خود اقدام نمایید .
دسترسی سریع به محصولات
میلگرد استیل | لوله استیل | استیل ضد زنگ | ورق نسوز | استیل ۳۰۴