فولاد در ساخت کابینت

  • خانه / فولاد در ساخت کابینت

فولاد در ساخت کابینت

فولاد در ساخت کابینت ، ساخت کابینت با مواد مختلف بسته به نظر مشتری انجام می‌گیرد. کابینت نقش کلیدی در طراحی فضای آشپزخانه دارد. مواد مختلفی در کابینت سازی مورد استفاده قرار می‌گیرد. ساخت کابینت در ابتدا با استفاده از چوب آغاز شد. در ادامه پس از دستیابی به فرآیند تولید ورق و حضور گسترده این کالای فلزی در بازار، کابینت‌های فلزی به آشپزخانه‌ها راه پیدا کرد.

فولاد در ساخت کابینت

علاوه بر بدنه، اتصالات و پایه ها نیز از آلیاژهای آهنی تولید می‌شوند. امروزه حتی در کابینت‌های چوبی نیز رد پایی از فولاد و سایر مواد فلزی پیدا خواهید کرد. طراحی کابینت متناسب با ابعاد فضای مورد نظر بیشتر از ساخت آن اهمیت دارد. چرا که پس از تولید ، تغییر شکل و ابعاد کابینت دشوار می باشد. اما چه نوع آلیاژ فولادی در کابینت سازی مورد استفاده قرار می‌گیرد؟

فولاد در ساخت کابینت

فولاد در ساخت کابینت

فولاد در ساخت کابینت ؛ چوب در مقایسه با ورق‌های آهنی از انعطاف‌پذیری کمتری در شکل‌دهی برخوردار است. علاوه بر آن تغییر شکل کابینت‌های چوبی در مجاورت با رطوبت مطلوب مشتریان نبود. این دلایل در کنار مقرون به صرفه بودن فلز منجر شد تا کابینت سازی با ورق‌های آلیاژی مثل ورق گالوانیزه رواج پیدا کند. گالوانیزه کردن این نوع ورق، با استفاده از ورق سیاه، به روش‌های مختلف می‌شود. گالوانیزاسیون مقاومت و استحکام ورق فولادی را افزایش می‌دهد.

امروزه پس از تغییر نظر و سلیقه عموم مردم، بازار کابینت‌های فلزی رونق زیادی دارد. آشپزخانه محیطیست که علاوه بر تهیه غذا، مواد مختلف شیمیایی و یا اسیدی در آن بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد. بنابراین جنس ابزار و وسایل مورد استفاده بسیار حائز اهمیت است.

کابینت‌های امروزی برخلاف نوع قدیمی در تماس با مواد خورنده کمتر آسیب می بینند. چرا که با روش‌های مختلف مثل گالوانیزاسیون و یا استفاده از آلیاژهای استیل، مقاومت به خوردگی انواع کابینت‌های فلزی افزایش پیدا کرده است. کابینت سازی فلزی معمولا به صورت زیر انجام می‌شود:

  • ساخت کابینت با ورق آلومینیوم
  • ساخت کابینت با ورق گالوانیزه
  • ساخت کابینت با ورق استیل

ساخت کابینت فقط با هدف استفاده در منازل انجام نمی‌گیرد. بلکه در آشپزخانه های صنعتی و بزرگ نیز انواع کابینت‌های فلزی کاربرد دارد. در میان سه نوع آلیاژ فلزی مذکور ورق استیل به دلیل واردات آن معمولا در مقایسه با موارد دیگر قیمت بالاتری دارد. به همین دلیل برخلاف کیفیت بالا، ورق استیل انتخاب اول کابینت سازان نخواهد بود.

علاوه بر بدنه اصلی کابینت، پیچ و مهره و یا سایر اتصالات مورد استفاده در مونتاژ و نصب نیز با استفاده از آلیاژهای فولادی ساخته می‌شود. بنابراین فولاد نقش بسیار مهمی در حوزه کابینت سازی دارد. ساخت در کابینت با ورق گالوانیزه رنگی، زیبایی خاصی به آشپزخانه می‌بخشد.

مراحل ساخت کابینت

برای ساخت کابینت ابتدا بایستی ابعاد فضای در نظر گرفته شده با دقت ثبت شود. در این مرحله بایستی فضایی برای قرارگیری گاز، یخچال و ماشین لباس‌شویی در نظر گرفته شود. علاوه بر آن به محل عبور لوله ها آب، گاز و دودکش نیز توجه گردد. پس از مشخص شدن ابعاد، بایستی متناسب با فضا به طراحی مناسب پرداخت. در این مرحله سلیقه و نظر مشتری حائز اهمیت است.

برای طراحی کابینت معمولا از نرم افزارهای طراحی مهندسی مثل catia استفاده می‌شود. پس از طراحی، نوبت انتخاب جنس مورد استفاده در ساخت کابینت است. با توجه با اصول کارشناسی و نظر مشتری از ورق‌های گالوانیزه ، آلومینیومی و یا MDF در کابینت سازی استفاده می‌شود. از آنجا که هر کدام از مواد اولیه ذکر شده قیمت‌های متفاوتی دارند، بنابراین قیمت نهایی کابینت بسته به نوع متریال تغییر خواهد کرد. افرادی که به طرحها و رنگ‌های جدید تمایل دارند، از ورق‌های گالوانیزه رنگی استفاده می‌کنند. بی شک قیمت ورق گالوانیزه رنگی از ورق گالوانیزه بیشتر خواهد بود.

پس از انتخاب ماده اولیه، بر اساس ابعاد برشکاری انجام می‌شود. به منظور جلوگیری از آسیب دیدگی لبه‌های قطعات برش خورده، به ویژه در کابینتهای چوبی و MDF، نوارهای با سایز مختلف بر رو لبه قرار میگیرد. لبه چسبانی گاهی با هدف زیباسازی نیز انجام می‌شود. محل قرارگیری اتصالات با استفاده از دریل سوراخ می‌گردد. در ادامه با اتصال و مونتاژ بخش‌های اجزای مختلف کابینت سازی به پایان می‌رسد. پس از ساخت، کابینت‌های آماده شده به محل نصب منتقل شده و به کمک پیچ و مهره مستحکم می‌شود. از اتصالات فولادی در ساخت کابینت استفاده می‌شود.

فولاد در ساخت کابینت

تاریخچه کابینت سازی در ایران

چوب اولین ماده‌ای بود که در ساخت کابینت مورد استفاده قرار گرفت. کابینت‌های چوبی قدیمی در ایران با نام گنجه شناخته می‌شود. رفته رفته کابینت فلزی جایگزین نوع چوبی آن شد. گرچه کابینت‌های فلزی سال‌ها زینت بخش آشپزخانه‌های ایرانی بود، اما با ورود چوب‌های MDF نسل کاربرد این نوع کابینت‌ها کم رنگ شد.

کابینت‌های ساخته شده با MDF برخلاف گنجه‌های قدیمی در برابر رطوبت مقاومت بالاتری دارد. روکش‌های متنوعی که بر روی MDF قرار می‌گیرد، زیبایی چشم‌گیری به محیط آشپزخانه می‌بخشد. MDF علاوه بر کابینت، در ساخت سایر وسایل چوبی نظیر مبلمان نیز کاربرد دارد.

استفاده از MDF هزینه تمام شده کابینت سازی را افزایش می‌دهد. بنابراین بیشتر درها و سطح روی کابینت را با این نوع ماده تولید می کنند. در واقع اسکلت اصلی کابینت‌ها با استفاده از مواد فلزی تولید می‌گردد. تغییر سبک طراحی داخلی فضای آشپزخانه باعث گردیده تا مجددا شاهد تولید کابینت با محصولات مشتق از فولاد و آهن هستیم.

عوامل تعیین قیمت کابینت

برای دستیابی به هزینه نهایی کابینت باید به چند عامل توجه داشت. میتوان گفت اصلی‌ ترین و موثرترین عامل، قیمت ماده اولیه است. به همین منظور پیش از سفارش کابینت بهتر است درباره قیمت جنس متریال مورد نظر پرس و جو کنید. چرا که تفاوت قیمت میان مواد اولیه بسیار قابل توجه است.

در مرحله بعدی دستمزد ساخت اهمیت دارد. در صورتی که از کابینت‌های پیش ساخته استفاده نکنید و طراحی کابینت از ابتدا انجام گیرد، باید به دستمزد طراح نیز توجه کنید. معمولا برای اجرا و نصب نیز هزینه‌ای در نظر می گیرند.

آرتا استیل تهران متخصص واردات و توزیع انواع ورق های آلیاژی، استنلس استیل و فولاد ضد زنگ، میلگردهای استنلس استیل، لوله و پروفیل و ورقهای فنری، آمادگی خود را جهت همکاری و تأمین کلیه مقاطع فولادی و استنلس استیل به صنعتگران محترم اعلام می دارد. همچنین شما به راحتی می‌ توانید با کارشناسان ما تماس و نسبت به ثبت سفارش خود اقدام نمایید .

دسترسی سریع به محصولات

میلگرد استیل | لوله استیل | استیل ضد زنگ | ورق نسوز | استیل ۳۰۴

نظر دهید

Phone icon
Call Now Button