محاسبه وزن سوله
محاسبه وزن سوله یکی از عوامل مهم و بسیار تاثیرگذار بر هزینه ساخت سوله است که باید با دقت انجام شود. به همین دلیل لازم است تمامی عوامل موثر بر وزن سوله با دقت و جزئیات ارزیابی شوند. علاوه بر هزینه، مهندسان پروژه میتوانند با محاسبه وزن سوله، ایمنی و استحکام سازه را کنترل کنند. ما در این مقاله ضمن بررسی عوامل موثر بر وزن سوله، روشی را برای محاسبه آنلاین وزن سوله نیز ارائه میدهیم.
عوامل موثر بر وزن سوله
محاسبه وزن سوله در درجه اول به عوامل مختلفی از جمله مصالح مورد استفاده، ابعاد سوله و اجزای ساختاری آن بستگی دارد. این موارد با توجه به نوع سوله مشخص میشوند که از انواع آن میتوان به سوله خرپایی و سوله تیر ورقی اشاره کرد. در اینجا مهمترین عواملی را که بر وزن سوله اثر دارند، بررسی میکنیم تا بدانیم که محاسبه وزن سوله باید با توجه به چه عواملی انجام گیرد.
عرض دهانه
در خصوص عوامل موثر بر وزن سوله، با افزایش عرض دهانه سوله، طول تیرآهن افزایش یافته و متعاقبا وزن آن نیز افزایش مییابد. برای دهانههای بیشتر از ۳۰ متر، استفاده از تیر ورق برای تیرهای سقف بدون ستون میانی پیشنهاد نمیشود، زیرا وزن را به میزان قابل توجهی افزایش میدهد. با آگاهی از قیمت مصالح ساختمانی مختلف مورد استفاده در ساخت سوله چون قیمت ورق st37 و قیمت ورق st52 به عنوان مصالح رایج در ساخت آن، میتوانید هزینه ساخت سوله را پس از برآورد مقدار مصالح لازم تخمین بزنید.
ارتفاع
افزایش ارتفاع سوله به معنی افزایش ارتفاع و وزن ستونها است. علاوه بر این، با بیشتر شدن ارتفاع سوله، میزان باد و اثر نیروی باد بر سوله افزایش مییابد و در این شرایط وزن آن سنگینتر میشود.
طول فضای اجرا
طول فضای اجرا ارتباط مستقیمی با طول سوله ندارد. همچنین توجه به این نکته ضروری است که برخی از عناصر سوله مانند بادبند همیشه در سازه به کار میروند و کاهش یا افزایش طول سوله بر وجود آنها تاثیری نمیگذارد؛ بنابراین افزایش طول سوله تغییری در وزن آنها ایجاد نمیکند.
میزان بارش برف
یکی از مهمترین عوامل موثر بر وزن سوله، میزان بارش برف در اقلیم منطقه است. وزن واحد سولههای طراحیشده در مناطق با بار برف ۲۰۰ کیلوگرم بر متر مربع و بالاتر، به ندرت کمتر از ۴۰ کیلوگرم بر متر مربع است. البته عرض دهانه زیاد (بیش از ۲۰ متر) باعث افزایش بار برف بر وزن انواع سوله میشود و وزن را افزایش میدهد. طبیعی است که با توجه به این مسائل در هنگام ساخت سوله، محاسبه وزن سوله اهمیت بسیاری دارد.
بار جرثقیل
اساسا هر چه بار سوله بیشتر باشد، انتظار میرود سوله سنگینتر شود. یکی از بارهای متداول که باید برای طراحی در اکثر سولهها در نظر گرفته شود، بار جرثقیل است. قرارگیری جرثقیل و انتقال بار دینامیکی ناشی از آن بر روی ستونهای سوله، باعث افزایش ابعاد مقاطع و وزن سازه میشود. تناژ جرثقیل بالای ۱۰ تن، این روند را تشدید میکند. همچنین افزایش عرض دهانه باعث افزایش تاثیر بار جرثقیل بر روی ستونهای سوله و در نتیجه بالا رفتن وزن سوله میشود.
وزن طبقه
یکی دیگر از عواملی که بر وزن سوله تاثیر میگذارد، وزن طبقه است. توجه داشته باشید که همه سولهها نیمطبقه ندارند و این مورد در محاسبه وزن سوله برای همه آنها لحاظ نمیشود. سولههای دارای طبقه، وزن سنگینتری نسبت به سولههای بدون طبقه دارند.
تفاوت بین وزن سوله طبقهدار و سوله بدون طبقه، میتواند ۵۰ درصد باشد. البته در این سوله به دلیل استفاده از مصالح بیشتر، متراژ افزایش مییابد که مزایای خاص خود را دارد. یکی از این مزایا، افزایش پایه سوله مخصوصا برای زمینهای کوچک و محدود است.
نحوه محاسبه وزن سوله
محاسبه سریع وزن سوله نیاز به محاسباتی ساده دارد که با انجام گام به گام آنها میتوانید وزن سوله را به دست آورید.
تعیین ابعاد ؛ گام اول محاسبه وزن سوله
ابتدا کمیتهای اساسی سوله یعنی طول، عرض و ارتفاع را محاسبه کنید.
شناسایی اجزای ساختاری
سولههای صنعتی معمولا از مصالح مختلفی مانند فولاد، بتن و مصالح سقف ساخته میشوند. برای محاسبه دقیق وزن سوله، آن را به اجزای مختلف تقسیم کرده و وزن هر قسمت را به طور جداگانه تعیین کنید. به عنوان مثال، وزن تیرهای فولادی، ستونها، خرپاهای سقف، ورقهای سقف و هر عنصر دیگری را که بخشی از سازه است، در نظر بگیرید.
محاسبه وزن اجزای فولادی
فولاد یکی از مواد رایج مورد استفاده در سولههای صنعتی است. برای محاسبه وزن آهن آلات سوله و قطعات فولادی، باید نوع، اندازه و مقدار فولاد مصرفی را بدانید. وزن فولاد را میتوان با استفاده از وزن مخصوص فولاد تخمین زد که معمولا توسط سازنده تهیه شده و برای مقاطع استاندارد بر حسب کیلوگرم بر متر بیان میشود. طول هر جزء فولادی را در وزن مخصوص آن ضرب کنید تا میزان وزن آن مشخص شود.
محاسبه وزن سایر بخشها
یک سوله بسته به طراحی و ساخت آن ممکن است مواد اضافی مانند پایههای بتنی، دیوارها، کف، ورقهای سقف و روکش وجود داشته باشد. وزن همه این مواد را در نظر بگیرید و آنها را به برآورد کلی اضافه کنید. محاسبه وزن بتن بر اساس چگالی آن گام بعدی است که این عدد برای موارد معمول ساخت و ساز اغلب حدود ۲۴۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب است.
با در نظر داشتن وزن و قیمت ورق گالوانیزه امروز هزینه آن را به عنوان یکی از کالاهای فولادی پرکاربرد در ساخت سوله محاسبه نمایید.
وزنها را جمع کنید
در نهایت وزن تمام اجزا را جمع کنید تا وزن کل سوله بدست آید. به یاد داشته باشید که این یک رویکرد کلی برای محاسبه وزن تقریبی سوله است و دقت تخمین تحت تاثیر جزئیات و ویژگیهای خاص طراحی سوله قرار دارد. اگر اطلاعات دقیقی در مورد ساخت سوله مانند مشخصات مهندسی، نقشهها یا مقادیر و ابعاد دقیق مصالح دارید، مشاوره با مهندس سازه یا استفاده از نرمافزارهای تخصصی تجزیه و تحلیل سازه، محاسبه دقیقتری به شما ارائه میدهد.
استفاده از فرمول محاسبه وزن سوله
برای اینکه بتوان وزن انواع سوله را محاسبه کرد، باید وزن مصالح ساختمانی بهکاررفته در ساخت آن را در نظر گرفت. بنابراین شما باید به طور جداگانه فرمول محاسبه وزن این مصالح را به دست آورید تا با جمع آنها محاسبه وزن سوله را انجام دهید. آگاهی از جدول وزن تیرآهن و نیز وزن ورق سیاه برای محاسبه وزن هر یک از این مقاطع مفید خواهد بود.
محاسبه وزن سوله آنلاین
برای محاسبه وزن سوله به راحتی و بدون دردسر، با در دست داشتن ابعاد دهانه، ارتفاع و طول سوله میتوانید از طریق برخی سایتها اقدام کنید. این سایتها به صورت آنلاین وزن انواع سوله را برای شما محاسبه میکنند. با انجام این محاسبات همچنین خواهید دانست که هر متر مربع سوله چند کیلوگرم مصرف آهن دارد. با به دست آوردن وزن سوله و داشتن قیمت مصالح مورد نیاز، میتوانید قیمت هر کیلو سوله را به دست آورده و در نهایت به محاسبه هزینه ساخت سوله بپردازید.
نرم افزار محاسبه وزن سوله
برای محاسبه وزن سوله نرم افزار خاصی وجود ندارد؛ با این وجود نرم افزارهایی در دسترس است که به وسیله آنها میتوانید به تجزیه و تحلیل سازهها و تخمین وزن آنها بپردازید. شما میتوانید از نرم افزارهایی مانند اتوکد، Tekla Structural، نرم افزار تجزیه و تحلیل سازههای سهبعدی Etabs و نیزSTAAD.Pro برای این منظور کمک بگیرید.
محاسبه وزن سوله با جرثقیل
جرثقیلها در سولههای صنعتی کاربردهای زیادی دارند، بنابراین برای محاسبه وزن باید از فرمول محاسبه وزن سوله با جرثقیل سقفی استفاده شود. چنین امری به محاسبه مواردی مانند تناژ جرثقیل، دهانه سوله و استانداردهای لرزهای نیاز دارد. البته این محاسبات با کمک نرمافزارهایی مانند اتوکد به راحتی قابل انجام است.
محاسبه وزن سوله خرپایی
خرپا به سازههای صلبی اطلاق میشود که متشکل از واحدهای مثلثی شکل است. این ساختار را با اتصال عضوهای باریک و بلند میسازند که میتوانند نیروهای فشاری و کششی را تحمل کنند. سوله خرپایی وزن کمتری نسبت به سایر سولهها داشته و در عین حال از مقاومت مناسبی برخوردار است. وزن سبک سوله خرپایی آن را به یکی از سازههای مناسب برای کاربردهای مختلف بدل کرده است. خرپا را در این نوع سولهها به وسیله ستونهایی از ناودانی یا قوطی میسازند.
محاسبه وزن پوشش سقف سوله
سقف سوله باید به درستی طراحی شده و میبایست با توجه به نوع کاربری سوله و شرایط محیطی انتخاب شود، زیرا سقف در وزن سوله بسیار موثر است و در نتیجه هزینه ساخت سوله را تحت تاثیر قرار میدهد. اکثر سقف های سوله به صورت شیبدار ساخته میشوند. در پوشش انتخابی برای سقف سوله بر اساس نوع کاربری سوله، از پنلهای مختلف به کار میرود که وزن تمام آنها باید در وزن کل سوله حساب شود.
آرتا استیل تهران
آرتا استیل تهران متخصص واردات و توزیع انواع ورق های آلیاژی، استنلس استیل و فولاد ضدزنگ، میلگردهای استنلس استیل، لوله و پروفیل و ورقهای فنری، آمادگی خود را جهت همکاری و تأمین کلیه مقاطع فولادی و استنلس استیل به صنعتگران محترم اعلام می دارد. همچنین شما به راحتی می توانید با کارشناسان ما تماس و نسبت به ثبت سفارش خود اقدام نمایید .
دسترسی سریع به محصولات
میلگرد استیل | لوله استیل | استیل ضدزنگ | ورق نسوز | استیل ۳۰۴
ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید
صفحه فیسبوک | صفحه اینستاگرام | لینکدین | مایاسپیس | پینترست | یوتیوب | ویکیپدیا |