نقش استنلس استیل در معماری

  • خانه / نقش استنلس استیل در معماری

نقش استنلس استیل در معماری

نقش استنلس استیل در معماری امروز غیرقابل‌انکار است؛ چراکه فولاد ضدزنگ دارای ویژگی‌های بارز و خاصی است که برای مکان‌های متفاوت ازجمله منزل، محیط‌کار و مکان‌های عمومی انتخابی بی رقیب محسوب می‌شود. استیل یک انتخاب محبوب برای معماران است و از عناصری در معماری است که فضاهای مدرن و مینیمال را با درخششی چشم‌نواز ارائه می‌دهد. استیل دارای استحکامی بالا و در برابر حرارت مقاوم است. همچنین مقاومت عالی آن در مقابل خوردگی، استیل را به یک انتخاب ایده‌آل برای ساخت سازه‌ها، تجهیزات دریایی، اجزای قایق و سازه‌های ساحلی تبدیل می‌کند. در این مقاله قصد داریم به مطالبی مفید در حیطه نقش استیل در پروژه‌های معماری اشاره کنیم که قطعاً برای علاقه‌مندان مفید خواهد بود.

استفاده از استنلس استیل در معماری

به‌دلیل اینکه استیل جزء فلزات بادوام و ضدزنگ است، نقش استنلس استیل در معماری را نمی‌شود انکار کرد و در رده موادی با جلای فلزی با جذابیت بالا قرار می‌گیرد. این فلز از مقاومت بالایی در برابر زنگ زدن و خوردگی برخوردار است. خصوصیاتی مانند مقاومت به خوردگی، براق و چشم‌نواز بودن استیل، آن را به یک انتخاب مناسب برای دیزاین ساختمان و مصنوعات فلزی تبدیل کرده است. فولاد ضد زنگ در معماری در اشکال متنوع و به‌صورت مقاطع مربع، مستطیل یا دایره و همچنین صفحات فلزی یا ورق استفاده می‌شود. باتوجه‌به قابلیت و انعطاف‌پذیری بالا، این فلز برای ساخت و پیاده سازی طرح‌های معماری با اشکال هندسی پیچیده یک انتخاب مناسب است.

محصول موردنظر مزایای بی‌شماری برای ساخت‌وساز دارد و با محیط‌زیست نیز بسیار سازگاری است. استیل دارای مواد مضر برای طبیعت و غیربهداشتی نیست و ظاهرش مورد پسند اکثر سلیقه‌هاست. معمولاً این فلز در قطعات از پیش ساخته شده و باتوجه‌به نیاز پروژه و آماده برای نصب تولید می‌شود. استیل انتخابی مقرون‌به‌صرفه برای معماران و افراد متخصص برای استفاده در پروژه‌های ساخت و ساز  است. با وجود ویژگی‌های بارز این آلیاژها که دوام بالا و هزینه نگهداری پایین از آن‌جمله است، صرفه‌جویی قابل‌توجهی صورت می‌گیرد.

نقش استنلس استیل در معماری

آشنایی با مراحل ساخت فولاد ضدزنگ

همان‌طور که در بالا بیان شد، استیل جزء فولاد ضدزنگ محسوب می‌شود که مراحل ساخت آن مهم است. ساخت این فلز در چند مرحله شامل ذوب اهن، تولید فولاد با کاهش کربن از آن، افزودن عناصر آلیاژی، ریخته‌گری با روش‌های مختلف، نورد، شکل‌دهی و پرداخت‌کاری انجام می‌شود. ورق استیل جزء محصولات پرکاربرد در معماری بوده و معروف‌ترین انواع آن سری 300 است که از گروه فولادهای آستنیتی یا استیل نگیر هستند.

نحوه ساخت و کیفیت فولاد ضد زنگ به دلایل مختلفی مهم است. یکپارچگی ساختاری، دوام و ایمنی را فراهم می‌کند، در حالی که این فلز را از نظر استحکام نیز بهینه می‌نماید. این ماده همه‌کاره در برابر خوردگی و سایر عوامل مخرب محیطی مقاوم است. فرآیند ساخت قطعات فولاد ضد زنگ یک فرآیند چند مرحله‌ای است که شامل برش، شکل‌دهی، جوش و پرداخت است. اولین مرحله برش است که شامل تبدیل ورق‌های مسطح به اشکال هندسی مختلف است. مرحله دوم شکل دهی است که شامل کشش یا نورد فلز به فرم دلخواه است.

ورق فولادی ضد زنگ در طیف گسترده‌ای از مصالح ساختمانی استفاده می‌شود. به دلیل مقاومت در برابر خوردگی، انتظار می‌رود این نوع فلز برای مدت طولانی دوام بیاورد. محتوای کروم فولاد ضد زنگ به آن اجازه می دهد تا در برابر خوردگی مقاومت کند. محصولات ساخته شده از فولاد ضد زنگ همچنین در برابر حرارت مقاوم هستند. از آنجایی که ساختمان‌ها اغلب در معرض گرما و خطرات آتش‌سوزی هستند، ویژگی‌ مقاومت در برابر حرارت بسیار مهم است. این ویژگی نیز استیل را برای پروژه‌های معماری بسیار مطلوب می‌کند.

مزایای استنلس استیل در پروژه معماری

مزایای بی‌شماری برای مصنوعات ساخته شده از استنلس استیل وجود دارد. از مهم‌ترین مزایای آن می‌توان به مقاومت در برابر خوردگی، انعطاف‌پذیری مناسب، دوام در برابر حرارت و آتش و قابل بازیافت بودن را بیان کرد. انواع استیل مورد استفاده در ساخت و ساز مزایای فراوانی را برای استفاده‌کننده فراهم می‌کنند که در زیر قصد داریم به آن‌ها اشاره کنیم.

استنلس استیل آلیاژی مناسب برای خلق ایده‌های مدرن است

نقش استنلس استیل در معماری به‌دلیل قرارگیری آن در دسته فولادهای کم‌کربن است. آلیاژهای استنلس استیل حاوی حداقل 10.5 درصد کروم بوده و این میزان کروم باعث تشکیل لایه نامرئی است که موجب افزایش مقاومت آن به خوردگی می‌شود. دلایل متفاوتی برای استفاده از فولاد ضدزنگ وجود دارد که از اصلی‌ترین دلایل آن می‌توان به قدرت تحمل این فلز در برابر دمای بالا و استحکام مکانیکی خوب آن اشاره کرد.

ساخت قطعات و مصنوعات با فولاد ضدزنگ به دو گروه اصلی تقسیم می‌شوند. دسته اول شامل فرایندهای ریخته‌گردی، نورد، کشش و خم‌کاری هستند که فرایندهایی تقریباً پیچیده بوده و نیازمند قالب و ابزارهای مخصوص هستند. دسته دوم شامل برش، جوشکاری و پرداخت هستند که در دسترس‌تر بوده و به کمک یراق و اتصالات موجود در بازار قطعات استیل را به هم متصل و مصنوعات مختلف را تولید می‌کنند.

از ویژگی‌های مهم استیل انعطاف‌پذیری بالای آن در ساخت است

وقتی از نقش استنلس استیل در معماری سخن می‌گوییم، منظور ما بکارگیری ویژگی‌های بارز این فلز است. این فلز ضدزنگ با ویژگی‌های بی‌نظیر، انعطاف‌پذیری بسیار مطلوبی دارد و می‌توان آن را به شکل دلخواه تبدیل کرد. باتوجه‌به این خصوصیت از این آلیاژها برای تولید انواع مصنوعات دکوراتیو و کاربردی و حتی تجهیزات پزشکی، لوازم آشپزخانه و … استفاده می‌کنند. خصوصیت انعطاف‌پذیری در استیل آن را تبدیل به یک انتخاب منحصر‌به‌فرد برای اغلب صنایع کرده است. با قابلیت‌های فرم‌پذیری، ریخته‌گری دقیق، ماشین‌کاری، جوش‌کاری، پرداخت و انواع فرایندهای تولیدی امکان خلق اشکال پیچیده با اندازه‌های مختلف مهیا می‌شود.

تجربه مقاومت کافی در برابر حرارت و آتش از دیگر خصوصیات آن است

استنلس استیل در درجه حرارت بالای 1400 سانتی‌گراد ذوب می‌شود و انتخاب مناسب برای کاربرد‌هایی است که به یک آلیاژ مقاوم نیاز دارند. همچنین انواع استیل معمولی تا حدود 750 درجه سانتیگراد و انواع نسوز آن تا 1100 درجه سانتی‌گراد خواص فنی خود را حفظ می‌کنند. باتوجه‌به این ویژگی این محصولات می‌توانند دوا بالایی داشته و سال‌های زیادی عمر کنند و یک انتخاب مقرون‌به‌صرفه باشند.

یک فلز قابل بازیافت خریداری کنید

از دیگر خصوصیات استیل قابل بازیافت بودن آن است که این یک اتفاق خوب برای محیط‌زیست محسوب می‌شود. این آلیاژ در تماس با آب ترکیبات مضر ایجاد نمی‌کند و تا آخر عمر مفیدشان بصورت 100 درصدی قابل بازیافت هستند. فرقی نمی‌کند شما از استیل در ساخت سینک ظرف‌شویی یا در ساخت قطعات یک دستگاه صنعتی استفاده کرده باشید؛ درهرصورت پس از پایان عمر مفید این قطعات می‌توانید آن‌ها را به عنوان مواد بازیافتی به فروش برسانید. جالب است بدانید، که امروزه بیش از 60 درصد تولید استنلس استیل در جهان، حاصل بازیافت این آلیاژ ارزشمند است.

زیبایی و دوام را هم‌زمان در فولاد ضدزنگ مشاهده کنید

یکی از خصوصیات استنلس استیل زیبایی خیره‌کننده، جذابیت بصری، سطح درخشان و چشم‌نواز این فلز است. در اغلب اوقات جای انگشت با لمس کردن روی آن باقی می‌ماند؛ اما جای نگرانی نیست زیرا به‌سادگی تمیز می‌شود. باتوجه‌به زیبایی ظاهر، خصوصیات بهداشتی و راحتی در تمیز کردن و نگه‌داری، از این آلیاژ در معماری به‌کرات استفاده می‌شود. از کاربرد استیل در معماری خانه می‌توان به لوازم آشپزخانه و حمام، نرده‌ و حفاظ، قفسه و مصنوعات دکوراتیو برای داخل و خارج ساختمان اشاره کرد.

 نتیجه‌گیری

در این مقاله به نقش استنلس استیل در معماری پرداختیم. استیل باتوجه‌به خصوصیاتی که دارد می‌تواند یک انتخاب مناسب برای اغلب پروژه‌های معماری باشد. اشاراتی به مراحل ساخت فولاد ضدزنگ تا فرآوری آن برای تولید انواع مصنوعات استیل کردیم. همچنین به ویژگی‌های بارز این گروه از آلیاژها پرداختیم. استنلس استیل مزایا و ویژگی‌های بسیاری دارد. مزایای مهم این فلز مدرن ضدزنگ بودن و مقاومت به خوردگی، انعطاف‌پذیری بالا در ساخت و تواید، مقاومت مناسب در برابر حرارت، قابل بازیافت بودن و … است. باتوجه‌به مزایای استیل می‌توان این آلیاژ را یک انتخاب بی‌نظیر برای پروژه‌های معماری دانست.

نقش استنلس استیل در معماری

آرتا استیل تهران متخصص واردات و توزیع انواع ورق های آلیاژی، استنلس استیل و فولاد ضدزنگ، میلگردهای استنلس استیل، لوله و پروفیل و ورقهای فنری، آمادگی خود را جهت همکاری و تأمین کلیه مقاطع فولادی و استنلس استیل به صنعتگران محترم اعلام می دارد. همچنین شما به راحتی می‌ توانید با کارشناسان ما تماس و نسبت به ثبت سفارش خود اقدام نمایید .

دسترسی سریع به محصولات

میلگرد استیل | لوله استیل | استیل ضدزنگ | ورق نسوز | استیل ۳۰۴

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

صفحه فیسبوک | صفحه اینستاگرام | لینکدین | مای‌اسپیس | پینترست | یوتیوب | ویکی‌پدیا |

نظر دهید

Phone icon
Call Now Button