میزان تحمل بار نبشی
میزان تحمل بار نبشی به نسبت ساختار مقاومتی و شکل آن متفاوت است . یکی از پرکاربردترین محصولات فولادی نبشی است . نقش بسیار مهمی در سازههای بتنی دارد. نبشی در انواع مختلف با کاربریهای متفاوت در صنعت ساختمان سازی با هدف تحمل وزن سازه و یا انتقال وزن اضافه یک ساختمان به زمین مورد استفاده قرار می گیرد.
نبشیها بر اساس وزن و مقاومتی که از خود نشان می دهند می توانند بارهای اضافه بر روی سازه را تحمل کرده و یا بارهای اضافه را بدون وارد کردن آسیب به سازه انتقال دهند. در این مقاله سعی شده است تا اطلاعاتی در مورد نحوه محاسبه تحمل بار نبشی، میزان تحمل بار نبشی و مقدار مقاومت آن در برابر وزن اضافی را در اختیار شما قرار دهیم تا پروژه های ساخته شده ی ما بی نقص باشد . تا انتهای این مطلب همراه آرتا استیل تهران بمانید.
میزان تحمل بار نبشی و مشخصات ظاهری آن
نبشی یکی از انواع مقاطع فولادی است. شکل ظاهری نبشی به صورت L انگلیسی می باشد که می تواند مقادیر ارتفاع و عرض متفاوت با ظاهر تقریبا مشابه با یکدیگر داشته باشند. نبشی از دو سطح مقطع به نام بال تشکیل شده است که به صورت صاف و عمود بر هم تولید می شوند. تنوع نبشیهای موجود این امکان را به شما می دهد تا در انتخاب نبشی متناسب با پروژه و سازه خود دست باز عمل کنید.
مقاومت و استحکام بالای نبشی، قیمت مقرون به صرفه، کاربردهای گوناگون نبشی از تولید فریم تخت تا مبلمان و سازههای بزرگ موجب شده تا در بسیاری از پروژههای کوچک و بزرگ از آن استفاده شود. این محصول جایگزین مناسبی برای دیگر مقاطع فولادی مانند نبشیهای آلومینیومی، کامپوزیت و فلزات گران قیمت است که ضمن افزایش مقاومت، کاهش هزینهها را نیز به همراه دارد. به همین علت در بازار با نام دیگر «عنصر همهکاره» شناخته می شود.
نبشیها بر اساس استاندارد ملی ، روسیه و کشورهای معتبر اروپایی تولید می شوند. نامگذاری این محصول با اندازه ضخامت و طول مشخص می شود. نبشیها در انواع بال ها با طول مساوی و نامساوی تولید می شوند که در ضخامت نیز با یکدیگر متفاوت هستند. در واقع هر چه ضخامت بال ها بیشتر باشد مقدار وزن نبشی سنگینتر خواهد بود.
میزان تحمل بار نبشی ، کاربرد نبشی
نبشیها به عنوان یکی از مقاطع فولادی پرکاربرد به منظور افزایش مقاومت سازه استفاده می شود. از جمله کاربردهای نبشی می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- ساخت انواع چهارچوب، پایه، پایههای ستونی به منظور تولید فنس، ساخت پلکان، ساخت دکل و خرپا، تولید انواع مهرههای مرتفع
- ساخت انواع درپوش و سقفهای سبک ، شیروانی
- مهار بار اضافی بر روی ستونها در سازه های فلزی و یا نیروی وارد آمده از تیر به ستون
- استفاده در سازه های فولادی ، ایجاد پشت بند و مهار بار اضافه وارد آمده به ستون در زمان زلزله
- عنصر تقویتکننده برای عناصر ساختمانی سنگین
- ساخت قاب برای ماشین چمنزنی، اضافه نمودن تسمه به یدککش
- به دلیل وزن سبک، جایگزین مناسب الوار در سقفها و چهارچوبها
محاسبه تحمل بار نبشی
طبق مطالعات مهندسین طراح سازه، جدول محاسباتی وزن نبشی به منظور محاسبه تحمل بار نبشی طراحی و در اختیار مهندسین قرار داده شد. این جدول به شما به عنوان یک مهندس پروژه کمک می کند تا با توجه به نوع بار تحمیل شده به نبشی راحتتر نوع نبشی را بر اساس وزن و ضخامت آن و تعداد مورد نیاز نبشی را انتخاب نمایید.
طول و ضخامت بال های یک نبشی از مهمترین ویژگیهای دخیل در محاسبه میزان وزن و تحمل بار نبشی به شمار می آیند. در کنار تمامی مقاطع نبشی تولید شده سایز آن نوشته می شود. به عنوان مثال یک نبشی با سایز 40*40*4 نشان دهنده یک نبشی با طول بال های 40 میلیمتر و ضخامت 4 میلیمتر است.
با استفاده از یک فرمول ساده، وزن نبشی را می توان محاسبه کرد. برای این کار کافی است ضخامت نبشی را بر حسب متر در مقدار طول نبشی بر حسب متر در اندازه بال ها بر حسب متر ضرب کنید تا مقدار وزن نبشی بر حسب کیلوگرم محاسبه و به دست آید . ((میزان مقاومت و تحمل بار نبشی = وزن نبشی × ضخامت دو بال × طول دو بال نبشی))
مهارت جوشکاری
داشتن مهارتهایی مانند جوشکاری و کنده کاری در نصب و اجرای نبشیها لازم و ضروری است. نبشی از نوع فولاد سفت و سخت تولید شده است که به آسانی می توان بر روی آن عملیات کنده کاری و تغییر فرم آن را ایجاد کرد. به همین دلیل داشتن این دو مهارت برای اجرای عملیات بدون نقص نیاز است.
برای اجرای این دو عملیات بر روی نبشیها نیازی به داشتن ماشین آلات و تجهیزات خاصی نخواهید داشت. نبشیها به راحتی با دستگاههای خردکن فلز خرد شده و با کمک گیرههای آهنگری خم و تغییر فرم می دهند. عملیات جوشکاری با ماشینهای جوشکاری ارزان قیمت به آسانی اجرا می شود.
مزایای استفاده از نبشی
وزن کم
نبشیها بر خلاف میزان تحمل بار سنگین دارای وزن بسیار سبکی هستند. نبشیها می توانند در طولانی مدت وزن سازه را که موجب نشتی و یا وارد شدن آسیب به سازه می شود را تحمل کنند . از این رو در صنعت ساختمان سازی بسیار کاربرد دارند. در واقع برای پروژههای مختلف که دارای وزن پایین و مقاومت بالا هستند، نبشیها مورد استفاده قرار می گیرند.
مقاومت بالا
نبشیها قابلیت خم شدن تا زاویه 90 درجه در امتداد طول خود را دارند. علاوه بر این به دلیل قابلیت انعطاف پذیری بالا نسبت به چوب و کامپوزیت ها از تحمل بیشتری برخوردار می باشند از این رو در پروژههای با تحمل بار زیاد بیشتر کاربرد دارند.
نگهداری آسان
این محصول فولادی با توجه به وزن پایین و ظاهر L مانند نسبت به دیگر مقاطع فولادی جای کمتری را اشغال می کنند.
تولید در اندازههای متفاوت
نبشیها در انواع مختلف با وزن و ویژگیهای منحصر به فرد خود تولید می شوند. بسته به طول، عرض، ضخامت و ارتفاع های متفاوت ، نوع نبشی با کاربری گوناگون نیز مشخص می شود.
آرتا استیل تهران متخصص واردات و توزیع انواع ورق های آلیاژی، استنلس استیل و فولاد ضد زنگ، میلگردهای استنلس استیل، لوله و پروفیل و ورقهای فنری، آمادگی خود را جهت همکاری و تأمین کلیه مقاطع فولادی و استنلس استیل به صنعتگران محترم اعلام می دارد. همچنین شما به راحتی می توانید با کارشناسان ما تماس و نسبت به ثبت سفارش خود اقدام نمایید .
دسترسی سریع به محصولات
میلگرد استیل | لوله استیل | استیل ضد زنگ | ورق نسوز | استیل ۳۰۴