لوله مبلی سبک
لوله مبلی در بازار آهن آلات با نام لوله سبک یا لوله روغنی نیز شناخته میشود. این لوله از ورق سرد یا ورق روغنی تولید می گردد. علاوه بر اینکه استحکام فولاد را داراست ، از وزن سبکی برخوردار است. همین موضوع سبب گردیده تا در مواردی که نیاز به استحکام در عین سبکی است مورد استفاده قرار گیرد. و کاربرد گستردهای در صنایع خودروسازی، ساخت لوازم خانگی، کانتینر و … داشته باشد. در حالت کلی میتوان گفت که لوله در یک دسته بندی کلی در دو نوع درزدار (درز جوش) و بدون درز (مانیسمان) قرار میگیرد.
لوله مبلی یا لوله سبک از نوع درز دار است. تفاوت لوله درزدار و بدون درز در روش تولید آنها است. لوله مانیسمان به طور مستقیم از شمش فولادی تولید میشود اما تولید لوله درز جوش با شکل دهی ورق فولادی و سپس جوشکاری درز آن، انجام میگیرد. مهمترین ویژگی این محصول، سبکی آن است. لوله مبلی در ضخامتهایی کمتر از ۱.۵ میلیمتر تولید میشود و به همین دلیل به لوله سبک نیز معروف است. در ادامه این مطلب قصد داریم تا درباره لوله مبلی، ویژگیها، کاربرد و کارخانه های تولید لوله مبلی، اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم.
ویژگی های لوله مبلی(سبک)
از مهمترین ویژگیهایی که میتوان برای لوله مبلی برشمرد، مقاومت کششی خوب و زیبایی ظاهری آن است. ظاهر براق این نوع لوله سبک فولادی، به خاطر استفاده از ورق روغنی در تولید آن است که موجب استفاده از آن در کاربردهای تزئینی و دکوراتیو میشود.
برخی دیگر از ویژگیهای لوله مبلی شامل موارد زیر میشود:
- قابلیت آبکاری
- شکلپذیری بالا (به این خاطر که ضخامت ورق مورد استفاده در تولید آن کم است)
- قابلیت جوشکاری مطلوب
- قابلیت کشش سرد
- قابلیت خمکاری خوب
- کیفیت سطحی خوب
- دقت ابعادی بالا
- مقاومت به خوردگی خوب در محیطهای مرطوب
استاندارد تولید
انواع لوله های فولادی با توجه به نوع استانداردی که در تولید آنها استفاده میشود، خواص و در نتیجه کاربردهای متفاوتی دارند. برخی از این استانداردها برای کاربردهای خاصی تدوین شده اند. به عنوان مثال لوله تولید شده تحت استاندارد آمریکایی API که در کشور ایران نیز شناخته شده است و تولیداتی دارد، اغلب به عنوان لوله گاز مورد استفاده قرار میگیرند. لوله سبک بر اساس استانداردهای DIN 2394(1) 94 و EN 10219-2 تولید میشود.
انواع این محصول
لوله فلزی سبک وزن با توجه به ابعاد و جنس، از تنوع بسیار بالایی در بازار آهن آلات برخوردار است. به عنوان مثال همانطور که پیش از این نیز گفته شد، ضخامت ورق سرد مورد استفاده در ساخت لوله مبلی فولادی، در محدوده ۰.۳ تا ۱.۵ میلیمتر قرار میگیرد.لازم به توضیح است که ورق سرد، نوعی ورق فولادی است که از طریق نورد سرد ورق سیاه تولید میشود. برای آشنایی بیشتر با این دو نوع ورق ، کالایی استراتژیک و به عنوان ماده اولیه تولید بسیاری از محصولات فولادی نهایی کاربرد دارند، میتوانید مقاله تفاوت ورق گرم و سرد را بخوانید. از نظر جنس نیز میتوان گفت لولههای مبلی معمولا از ورق روغنی در گریدهای آلیاژی ST12، ST14 و ST37 تولید میشوند.
نحوه تولید لوله مبلی
لوله سبک در دسته لولههای درزدار قرار دارد و نحوه تولید آن تا حدودی مشابه نحوه تولید لوله درز مستقیم است. مراحل تولید لوله مبلی(سبک) شامل موارد زیر میشود:
برش کویل ورق فولادی
در تولید لوله سبک، ابتدا کویلهای ورق فولادی با توجه به سایز لوله، برش داده میشوند.
شکل دهی ورق فولادی
ورق برشکاری شده در این مرحله تحت عملیات فرمینگ قرار گرفته و به شکل استوانهای و با سطح مقطع کروی تبدیل میشود.
جوشکاری
در این مرحله، دو سر ورقهای شکل دهی شده، جوشکاری میشوند. در تولید لوله مبلی، معمولا از فرایند جوشکاری القایی استفاده میشود.
برشکاری لوله
محصول تولید شده در واحد برش در طول مشخص، که اغلب ۶ متری است، بریده می شود.
کونیک کاری
دستگاه کونیک کاری لوله در جهت صاف کردن دهانه داخلی و خارجی و تراش دادن پلیسههای جوش، عمل میکند.
بسته بندی
در این مرحله لولههای مبلی تولید شده بسته بندی شده و انبار میشود.
کاربرد لوله مبلی
ارائه استحکام قابل قبول در کنار وزن کم لوله مبلی سبب شده است تا کاربردهای گستردهای در صنایع مختلف داشته باشد. دقت ابعادی بالای این لولهها موجب استفاده از آنها در مواردی با ظرافت کاری و دقت بالا مورد استفاده قرار گیرد.
برخی از مهمترین کاربردهای لوله مبلی عبارتند از:
- صنعت خودروسازی
- تولید مبل و صندلی
- لولههای گلخانه
- تولید لوازم خانگی
- ساخت پایه مبل و صندلی
- ساخت انواع کانتینر و کانکس
- ساخت در و پنجره
- اگزوزسازی
- دوچرخه سازی
- داربست سازی
کارخانه های تولید لوله مبلی
لوله ازجمله مقاطع فولادی است که کاربرد بسیار متنوعی در صنایع مختلف دارد. گستردگی کاربرد این محصول سبب گردیده است تا بسیاری از کارخانههای تولید محصولات آهنی به تولید آن بپردازند. برای آشنایی با تولیدکنندگان لولههای فولادی در سراسر ایران، میتوانید تولیدکنندگان لوله فولادی را مطالعه نمایید تا با آگاهی بیشتری از برندهای ساخت لوله، خرید این کالا را در بازار آهن انجام دهید. از کارخانههای تولید لوله مبلی میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- لوله و پروفیل ساوه
- خاور صنعت هما
- پروفیل مبلی صبا
- کوشا صنعت سازه گستر خلیج فارس
عوامل موثر بر قیمت لوله مبلی
قیمت لوله مبلی نیز مانند سایر انواع مقاطع فولادی تحت تاثیر عوامل بسیاری ممکن است دچار تغییراتی شود. اما مهمترین فاکتور در تعیین قیمت این محصول فولادی، ماده اولیه تولید آن، یعنی قیمت ورق روغنی است. قیمت انواع آهن آلات با توجه به مواردی از جمله شرایط سیاسی داخلی و خارجی، همیشه در حال نوسان است. بنابراین کسانی که در حوزه آهن و فولاد و صنایع وابسته فعالیت میکنند، باید همواره از منابع معتبر، قیمت انواع مقاطع فولادی ازجمله قیمت لوله مبلی و قیمت لوله مانیسمان را استعلام نمایند.
آرتا استیل تهران متخصص واردات و توزیع انواع ورق های آلیاژی، استنلس استیل و فولاد ضد زنگ، میلگردهای استنلس استیل، لوله و پروفیل و ورقهای فنری، آمادگی خود را جهت همکاری و تأمین کلیه مقاطع فولادی و استنلس استیل به صنعتگران محترم اعلام می دارد. همچنین شما به راحتی می توانید با کارشناسان ما تماس و نسبت به ثبت سفارش خود اقدام نمایید .
دسترسی سریع به محصولات
میلگرد استیل | لوله استیل | استیل ضد زنگ | ورق نسوز | استیل ۳۰۴