تفاوت برش لیزر و پلاسما فلزات

  • خانه / تفاوت برش لیزر و پلاسما فلزات

تفاوت برش لیزر و پلاسما فلزات

تفاوت برش لیزر و پلاسما فلزات ؛ با استفاده از دستگاه‌های برش پلاسما و برش لیزر می‌توانید در وقت و هزینه خود صرفه‌جویی کنید. این دو دستگاه دارای ویژگی‌های مشابهی هستند؛ اما نقاط تمایزی نیز بین این دو فناوری وجود دارد. آشنایی با تفاوت برش لیزر و پلاسما از اهمیت بالایی برخوردار است؛ زیرا پیش از انتخاب هر یک از این روش‌ها باید با خصوصیات هریک از آن‌ها و کاربردشان آشنا شوید. این امر موجب مي‌شود تا بتوانید یک روش متناسب با نتایج مدنظر و نیاز خود را انتخاب کنید.

شاید این پرسش برای شما پیش آمده باشد که تفاوت برش پلاسما و برش لیزر چیست؟ این همان موضوعی است که قصد داریم در این مطلب به آن اشاره کنیم. اگر شما نیز به دنبال یافتن پاسخی برای این پرسش رایج هستید، توصیه می‌کنیم ادامه مطلب را به هیچ وجه از دست ندهید.

استفاده از نور خورشید برای ایجاد پرتو لیزر

شاید شما هم وقتی که سن کمی داشتید، نور خورشید را با استفاده از یک ذره‌بین در یک نقطه متمرکز کرده‌‌ باشید. شاید برایتان جالب باشد که بدانید این پدیده بسیار مشابه به ایجاد یک پرتو متمرکز لیزر است! متمرکزکردن نور خورشید به‌وسیله یک عدسی همان چیزی است که موجب ایجاد پرتو قدرتمند لیزر می‌شود. در حال حاضر لیزر یکی از پرکاربردترین ابزارها در صنعت به شمار می‌آید. تفاوت برش لیزر و پلاسما از همین ساختار (بهره‌گیری از پرتو نور) نشئت می‌گیرد.

وقتی اسم لیزر می‌آید بسیاری از افراد به یاد فیلم‌های علمی تخیلی می‌‌افتند. لیزرهایی که در این فیلم‌ها نمایش داده می‌شوند،‌ دقیقاً شبیه به لیزهایی هستند که در دستگاه‌های برش از آن‌ها استفاده می‌شود. در این دستگاه‌ها یک پرتو متمرکز بر روی محلی که قصد دارید آن را برش دهید، هدایت می‌شود. پرتو مذکور به‌وسیله یک سری تجهیزات خاص و یک کنترل‌گرهای کامپیوتری به طور کامل تحت اختیار شما قرار می‌گیرد.

کامپیوتر این تجهیزات را کنترل می‌کند و در نتیجه پرتو لیزر باتوجه‌به طرح و مسیر مدنظر کاربر جابه‌جا می‌شود. برش لیزری امروزه یکی از پرکاربردترین روش‌های برش فلزات به شمار می‌آید. برش‌های اجرا شده در این روش فوق‌العاده دقیق و باکیفیت هستند.

تفاوت برش لیزر و پلاسما

تفاوت برش لیزر و پلاسما ؛ دستگاه پلاسما

پلاسما به‌جای بهره‌گیری از پرتو متمرکز نور برای ایجاد حرارت،‌ به کمک قوس الکتریکی در مجاورت یک گاز نجیب آن را یونیزه کرده و حرارت لازم برای ذوب فلز را به وجود می‌آورد. این جریان به کمک فشار هوا از یک روزنه بسیار کوچک عبور می‌کند که به‌وسیله آن می‌توانید فلزات مختلف را برش دهید. برش پلاسما را فقط می‌توان در موادی که رسانا هستند، مورداستفاده قرار داد. دستگاه های برش پلاسما قابلیت‌ برش‌های سنگین‌تر را ارائه می‌دهند اما دقت کمتری نسبت به دستگاه‌های برش لیزر دارند. برخلاف اکثر دستگاه‌های لیزر که به کمک کامپیوتر کنترل می‌شوند، دستگاه‌های پلاسما را می‌توان به‌صورت دستی نیز کنترل کرد. قیمت دستگاه‌های پلاسما نسبت به دستگاه‌های برش لیزر ارزان‌تر و اصولا روشی مقرون به صرفه و موثر است.

تفاوت در دقت و کیفیت

اصلی‌ترین تفاوت برش لیزر و پلاسما را مي‌توان در دقت و کیفیت آن‌ها دانست. برش‌های لیزری در اکثر موارد نسبت به برش‌های پلاسما دارای دقت بالاتر و تلرانسی بسته‌تر هستند. دلیل این امر را می‌توان به قطر نازک پرتو لیزر که حدود یک هزارم اینچ (0.025 میلی‌متر) است مرتبط دانست. قطر نازل برش پلاسما حدود یک‌صدم اینچ (0.25 میلی‌متر) است و به همین دلیل نمی‌توانند دقتی به‌اندازه برش ناشی از پرتوهای لیزر داشته باشند. تفاوت دیگر لیزر و پلاسما در کیفیت برش است. قطعه‌ای که با پلاسما برش می‌خورد دارای پلیسه و ناهمواری‌های مختلفی در لبه برش خواهد بود که باید با عملیات تکمیلی و کار بیشتر به‌صورت کامل تمیز شوند. این در حالی است که برش لیزر کاملاً دقیق و بدون این پلیسه‌ها است و پس از اجرا کار نیاز با تمیزکاری قابل توجهی ندارد.

تفاوت برش لیزر و پلاسما ؛ محدودیت برش با لیزر

همانطور که اشاره شد، برش لیزر لبه‌های بسیار دقیقی ایجاد می‌کند. ولی لیزر را تنها در شرایطی که ضخامت فلز مدنظر شما کمتر از یک‌دوم اینچ باشد، می‌توان استفاده کرد. هرچه ضخامت افزایش یابد، به لیزرهای قوی‌تری نیاز خواهید داشت. به طور معمول در این شرایط به‌جای استفاده از لیزرهای فوق‌العاده قوی که انرژي بالایی مصرف می‌کنند، از پلاسما استفاده می‌شود.

از طرف دیگر، برش لیزر بر روی خیلی از انواع مواد مانند چوب، آکرلیک، پلکسی‌گلاس و انواع فلزات قابل انجام است فقط بر روی مواد فلزی که زنگ‌زدگی و یا درخشش آینه‌ای نداشته باشند و تمیز، بدون رنگ و آلودگی باشند قابل انجام است. تفاوت برش لیزر فلزات با برش پلاسما در این زمینه نیز مهم است.

تفاوت برش لیزر و پلاسما ؛ محدودیت‌ برش با پلاسما

شناخت تفاوت های برش لیزر و پلاسما شامل شناخت محدودیت‌های پلاسما نیز می‌شود. همان‌طور که گفتیم برای استفاده از پلاسما به یک ماده رسانا نیاز است. به‌طورکلی از پلاسما تنها برای برش موادی همچون فولاد و آلومینیوم استفاده می‌شود. از طرف دیگر این روش به پاکسازی سطح کار و ازبین‌بردن زنگ‌زدگی و لکه روغن حساس نیست. بر اساس تفاوت برش لیزر و پلاسما باید گفت پلاسما می‌تواند موادی با ضخامت تا شش اینچ را نیز به‌راحتی برش دهد؛ اما برای برش ورق‌هایی با ضخامت بالاتر به‌هیچ‌وجه مناسب نیست. همچنان که اشاره شد، مزیت دیگر برش‌های پلاسما این است که می‌توانند با سیستم‌های دستی یا رومیزی نیز اجرا شوند.

سخن پایانی

شناخت تفاوت برش لیزر و پلاسما یکی از مهم‌ترین مواردی به شمار می‌آید که کلیه فعالان در صنایع فلزی باید با آن آشنا باشند. هر یک از این فناوری‌ها دارای ویژگی‌های خاص خود هستند که موجب تمایز آن‌ها با دیگر روش‌های برش فلزات می‌شود. اگر به دنبال برشی دقیق و بدون دردسر هستید، لیزر بهترین گزینه برای شما خواهد بود. در شرایطی که فلز مربوطه ضخامتی بالا دارد، باید به سراغ پلاسما یا واترجت بروید تا بتوانید فلز مدنظر را به نحو مناسبی برش دهید.

تفاوت برش لیزر و پلاسما

آرتا استیل تهران متخصص واردات و توزیع انواع ورق های آلیاژی، استنلس استیل و فولاد ضدزنگ، میلگردهای استنلس استیل، لوله و پروفیل و ورقهای فنری، آمادگی خود را جهت همکاری و تأمین کلیه مقاطع فولادی و استنلس استیل به صنعتگران محترم اعلام می دارد. همچنین شما به راحتی می‌ توانید با کارشناسان ما تماس و نسبت به ثبت سفارش خود اقدام نمایید .

دسترسی سریع به محصولات

میلگرد استیل | لوله استیل | استیل ضدزنگ | ورق نسوز | استیل ۳۰۴

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

صفحه فیسبوک | صفحه اینستاگرام | لینکدین | مای‌اسپیس | پینترست | یوتیوب | ویکی‌پدیا |

نظر دهید

Phone icon
Call Now Button