عوامل موثر بر قیمت لوله درزدار
تغییرات قیمت لوله درزدار در بازار یکی از معضلات مهم در صنایع مختلف به خصوص ساختمان سازی است. صنایعی مانند ساختمان سازی، نفت و پتروشیمی و دکوراتیو از لوله درزدار استفاده میکنند. قیمت لوله درزدار از عوامل مختلفی مانند ماده اولیه و روش تولید تاثیر می پذیرد. در این مقاله به بررسی تغییرات قیمت لوله درزدار و عوامل موثر بر آن می پردازیم.
لوله درزدار یکی از پرکاربردترین مقاطع فولادی است که در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. انتقال سیالات و کاربردهای سازهای از جمله مهمترین موارد مصرف این نوع لوله میباشد. با پیشرفت عمران و آبادانی و توسعه ساختمانسازی به منظور رفع نیازهای جدید، استفاده از مقاطع فولادی از جمله لوله درزدار افزایش یافت. قیمت لوله درزدار با توجه به فرآیند ساخت، ماده اولیه، شرایط اقتصادی و سیاسی و روشهای حمل و نقل آن تعیین میشود. انواع پرکاربرد لوله درزدار که در صنایع مختلف کاربرد دارند شامل لوله درز مستقیم، لوله گازی، لوله اسپیرال، لوله داربستی، لوله مبلی، لوله جدارچاه و لوله گالوانیزه است. لوله های با توجه به کاربرد آنها روش های تولید متفاوتی دارند.
عوامل موثر بر قیمت لوله درزدار
فرآیند تولید لوله درزدار
یکی از عوامل موثر بر قیمت لوله درزدار فرایند تولید آن است. لوله درزدار (welded pipe) طی فرایند خمکاری ورق یا تسمه و سپس جوشکاری آن تولید می شود. جوشکاری لوله های درزدار طی فرایندهای مختلفی انجام می شود. جوشکاری ورق های فولادی و تولید لوله درزدار به چند شکل جوشکاری الکتریکی ، ذوبی الکتریکی و زیرپودری صورت می گیرد. در جوشکاری الکتریکی (ERW) از دستگاه جوش الکتریکی برای تولید استفاده می شود. لبه های ورق ذوب و سپس به هم متصل می شوند. جوشکاری ذوبی الکتریکی (EFW) برای تولید لوله های درز مستقیم و درز مخفی تولید می شود. روش جوشکاری زیرپودری (SAW) از پرکاربردترین روش های جوشکاری در صنعت است که طی آن لبه های ورق زمانی که در کنار هم قرار می گیرند یک شکاف V شکل را ایجاد می کنند که توسط دستگاه جوش قوس پر می شود.
همانطور که پیش تر اشاره کردیم تغییرات قیمت لوله درزدار متاثر از عوامل مختلفی از جمله مراحل تولید آن است. مراحل تولید لوله درزدار به صورت زیر است:
- برشکاری و آماده سازی ورق در ابعاد مورد نظر
- خمکاری ورق به صورت لوله
- جوشکاری درز لوله
- براده برداری از سطح جوش
- صافکاری لوله ها
- کنترل کیفی لوله ها
کاربرد و تاثیر در تغییرات قیمت لوله درزدار
قیمت لوله درزدار مورد استفاده با توجه به کاربرد آن تعیین میشود. هرچه کیفیت ماده استفاده شده و جوش به کار برده شده در تولید لوله بهتر باشد قیمت آن بیشتر است. لوله درزدار علاوه بر تاسیسات ساختمان در انتقال سیالات از جمله انتقال مایعات مانند آب، نفت و مواد پتروشیمی، تولید پروفیل های قوطی، ساخت لوازم دکوراتیو و سازه های فلزی خاص به کار برده میشود. انواع خاصی از این لولهها مانند لوله جدار چاه کاربردهای خاصی دارند. لوله جدارچاه در مناطق حفاری شده کاربرد دارند. علت اسنفاده از این لوله ها وجود شیارهایی است که در جداره آن وجود دارد. در صورتی که پس از اتمام حفاری از این لوله ها استفاده نگردد دیواره چاه دچار ریزش می شود.
پوشش دهی لوله درزدار
یکی از فرایندهایی که به منظور بهبود خواص لوله درزدار از جمله مقاومت به خوردگی آن ها انجام می شود، پوشش دهی لوله ها با موادی مانند اپوکسی است. از عوامل موثر بر تغییرات قیمت لوله درزدار می توان به نوع و کیفیت این پوشش ها اشاره کرد. لوله گالوانیزه از ورق گالوانیزه تولید میشوند که خود دارای پوشش روی است که باعث بهبود خواص و مقاومت به خوردگی آن می شود.
علاوه بر این، برخی لوله ها مانند لوله اسپیرال برای بهبود خواصی مانند مقاومت به خوردگی، تسهیل جریان درونی و ایجاد لایه عایق حرارتی پوشش داده می شوند. سطح داخلی لوله اسپیرال با مواد پلیمری مانند پودر اپوکسی یا اپوکسی مایع و سطح خارجی آن با موادی مانند پلی پروپیلن، پلی اتیلن سه لایه، بیتوسیل و بتومین پوشش داده می شوند.
قیمت ارز عامل اصلی تغییرات قیمت لوله
تغییرات قیمت لوله درزدار به صورت مستقیم از تغییرات ارز تاثیر می پذیرد. ارزش ریال به عنوان پول ملی و رایج در داخل کشور در مقایسه با دلار تعیین می شود. با تغییر عوامل سیاسی و اقتصادی و کاهش ارزش ریال نسبت به دلار، قیمت لوله درزدار و سایر مقاطع فولادی در داخل کشور افزایش می یابد. همچنین برخی از نیاز کشور به مقاطع فولادی از جمله لوله از طریق واردات تامین میشود. علاوه بر واردات مقاطع فراوری شده، ماده اولیه تولید لوله درزدار و بدون درز از جمله ورق و شمش فولادی نیز میتواند از کشورهای دیگر تامین شود. با افزایش قیمت دلار، هزینه واردات افزایش مییابد.
عرضه و تقاضا
مانند هر محصول دیگری، قیمت لوله درزدار به میزان عرضه و تقاضا برای آن وابسته است. قیمت لوله درزدار و سایر مقاطع فولادی به صورت روزانه تعیین می شود. ممکن است قیمت لوله درزدار در برخی روزها افزایش قیمت شدید را تجربه کند و علت این امر افزایش تقاضا و یا کاهش عرضه آن نوع لوله است.
قیمت مواد اولیه
از عوامل تاثیرگذار بر تغییرات قیمت لوله درزدار می توان به قیمت مواد اولیه اشاره کرد. آهن اسفنجی، قراضه آهن، شمش و اسلب مواد اولیه ساخت مقاطع فولادی هستند. با نورد اسلب، ورق فولادی تولید میشود که ماده اولیه تولید لوله درزدار است. قیمت لوله درزدار به طور مستقیم با نوسان قیمت ورق تغییر میکند.
حمل و نقل
مسافت بین کارخانه تولیدکننده و محل مصرف از عوامل اثرگذار بر قیمت لوله درزدار است. هرچه این فاصله بیشتر باشد هزینههای ناشی از حمل بار و انتقال آن به محل مصرف باعث تغییرات قیمت لوله درزدار در نواحی مختلف میشود.
آرتا استیل تهران متخصص واردات و توزیع انواع ورق های آلیاژی، استنلس استیل و فولاد ضد زنگ، میلگردهای استنلس استیل، لوله و پروفیل و ورقهای فنری، آمادگی خود را جهت همکاری و تأمین کلیه مقاطع فولادی و استنلس استیل به صنعتگران محترم اعلام می دارد. همچنین شما به راحتی می توانید با کارشناسان ما تماس و نسبت به ثبت سفارش خود اقدام نمایید .
دسترسی سریع به محصولات
میلگرد استیل | لوله استیل | استیل ضد زنگ | ورق نسوز | استیل ۳۰۴