ورق الکتروگالوانیزه ، تفاوت آن با ورق گالوانیزه گرم

  • خانه / ورق الکتروگالوانیزه ، تفاوت آن با ورق گالوانیزه گرم

ورق الکتروگالوانیزه ، تفاوت آن با ورق گالوانیزه گرم

بارزترین تفاوت ورق الکتروگالوانیزه و گالوانیزه گرم در شکل ظاهری آن هاست به این صورت که ورق الکترو گالوانیزه سطحی براق تر از ورق گالوانیزه گرم دارد. تولید ورق به روش الکتروپلات یا الکتروگالوانیزه باعث تولید ورق هایی با پوشش یک‌دست و لبه هایی صاف و دقیق می گردد، ولی ضخامت این پوشش کمتر از ورق گالوانیزه گرم است به همین دلیل مقاومت کمتری در برابر خوردگی دارد. تفاوت ورق الکترو گالوانیزه و گالوانیزه گرم از جنبه های دیگر مانند عمر مفید، کاربرد، قیمت و … نیز قابل بررسی است. 

ورق الکتروگالوانیزه

به طور کلی ورق ‌های فولادی با دو روش نورد سرد و گرم تولید و عرضه می ‌شوند. ورق‌ های نورد گرم (Hot rolled steel) به دلیل ظاهر مات و تیره ای که دارد به نام ورق سیاه شناخته می شوند. در روش ساخت ورق سیاه، با استفاده از دمایی بالاتر از ۹۳۰ درجه سانتیگراد، ورق را تحت عملیات نورد فشاری قرار داده و در نهایت خاصیت فرم ‌پذیری آن را بهینه می کنند. به دلیل دمای بسیار زیاد در زمان تولید این نوع ورق، رنگ محصول مات می شود و سطحی زبر و خشن پیدا می کند، به همین دلیل به آن ‌ها ورق سیاه می‌گویند. دو ورق ST37 و ST52 از پر مصرف ترین نوع ورق سیاه هستند که به دلیل ترکیب شیمیایی متفاوتی که دارند خواص مکانیکی و کاربرد متفاوتی نیز دارند.

ورق الکتروگالوانیزه

ورق گالوانیزه

ورق گالوانیزه معمولا از ورق های تولیدی نورد گرم و یا ورق های نورد سرد تولید می شود. به این صورت که یک لایه فلز روی بر روی ورق کشیده می شود تا از آن در برابر خوردگی محافظت نماید. پوشش گالوانیزه یکی از روش های جلوگیری از خوردگی است. می توان گفت این روش، بهترین عامل برای محافظت از سازه های فولادی محسوب می شود.

انواع ورق گالوانیزه

انواع ورق گالوانیزه از نظر روش تولید و فرآیند روی اندود کردن با استفاده از دو روش گالوانیزه گرم یا روش الکترو گالوانیزه صورت می گیرد.

ورق الکترو گالوانیزه

 روی اندود کردن ورق در این روش با استفاده از رسوب الکتریکی بر روی یک یا هر دو طرف ورق اعمال می شود. در این روش با استفاده از جریان الکتریکی و محلول نمک سیانید یا سولفات روی، لایه ای نازک، براق و یک دست از فلز روی بر روی ورق های فلزی ایجاد می شود.

ورق گالوانیزه گرم

 این روش با عبور ورق از داخل استخری از روی مذاب در دمای بالا انجام می شود. این نوع ورق با وجود براق تر بودن نسبت به ورق سیاه، ولی سطحی ناهموار و نسبتا تیره نسبت به ورق الکتروگالوانیزه دارد. ورق‌ های گالوانیزه گرم ویژگی ها و مشخصات منحصر به فردی دارند و ضخامت آن ها از ۰.۴ الی ۳ میلی متر متغییر است.

ورق الکتروگالوانیزه

ورق الکترو گالوانیزه

ورق الکتروگالوانیزه ورق فولاد کربنی است که با استفاده از رسوب الکتریکی یک پوشش نازک روی بر روی یک طرف یا هر دو طرف آن اعمال می شود. از این روش برای ایجاد یک پوشش نازک، صاف و سبک بر روی فلزات استفاده می شود. محصول نهایی مقاوم در برابر خوردگی است و شکل پذیری و جوش پذیری بالایی دارد. ورق های الکتروگالوانیزه به دلیل دقت بالا در کنترل ضخامت روی، ورق هایی یک دست، صاف و براقی هستند که رنگ آمیزی روی آن ها نیز راحت تر است. از ورق الکتروگالوانیزه بیشتر در مواردی که زیبایی شناسی اهمیت خاصی دارد، مانند بدنه خودرو استفاده می شود.

ورق الکتروگالوانیزه

روش تولید ورق الکترو گالوانیزه

در روش تولید ورق الکتروگالوانیزه، آبکاری یا روی اندود کردن ورق به وسیله عبور جریان الکتریسیته از محلول نمک-روی صورت می گیرد. در این حالت فلز روی نقش آند و ورق فولادی نقش هادی را ایفا می کنند. این پوشش الکترولیتی، سطح ورق را با ضخامت فوق العاده یکنواختی می پوشاند که می تواند شکل دهی و اتصال ورق ها را آسان تر کند. پوشش روی در ورق الکتروگالوانیزه ضخامت کمی دارد و به دلیل همین پوشش سبک تر و نازک تر می توان ضخامت آن را به طور دقیق کنترل کرد. ورق های تولیدی در این روش دارای سطحی صاف و صیقلی هستند و بر خلاف ورق های سیاه لبه هایی صاف و تلورانس دقیق دارند. همچنین رنگ آمیزی این ورق ساده تر از ورق های دیگر است. مقدار فلز روی بر روی ورق های الکتروگالوانیزه به عوامل متفاوتی بستگی دارد از جمله:

  • چگونگی سرد کردن ورق
  • وضعیت و کیفیت سطح ورق
  • ترکیب شیمیایی ورق فولادی
  • گذراندن مراحل و فرایندهای سرد قبل از فرایند پوشش بر سطح فلز
ورق الکتروگالوانیزه

کاربرد ورق الکترو گالوانیزه

ورق الکتروگالوانیزه علاوه بر کاربردهایی که به دلیل خاصیت ضد خوردگی دارد، بیشتر در مواردی که ظاهر بصری مهم است استفاده می شود. از این رو این ورق بیشتر برای مصارف داخلی مانند لوازم خانگی یا تجهیزات الکتریکی استفاده فراوانی دارد. همچنین استفاده از آن در صنایع تولیدی مانند صنعت خودرو سازی یا تجهیزات کشاورزی ایده آل است. به طور کلی ورق الکترو گالوانیزه به دلیل سطح صاف و صیقلی که دارد اولین انتخاب برای کاربردهایی است که به رنگ آمیزی نیاز دارند. کاربردهای اصلی ورق الکتروگالوانیزه را به صورت زیر می توان تعریف کرد:

صنعت خودرو سازی

ورق الکتروگالوانیزه به دلیل استحکام بالا و مقاومت آن در برابر خوردگی و همچنین رنگ پذیری بالایی که دارد به طور گسترده در صنعت خودرو سازی استفاده می شود. نحوه استفاده از آن نیز می تواند در درب خودرو، گلگیر، کاپوت و حتی سیستم های صوتی و یا مخازن گاز خودرو باشد.

تجهیزات کشاورزی

ویژگی های ورق های الکتروگالوانیزه آن را برای تولید تجهیزات و ابزارآلات کشاورزی نیز ایده آل می کند. به طور مثال از این ورق در ماشین آلات سنگین کشاورزی استفاده می شود.

لوازم خانگی و تجهیزات الکترونیکی

کاربرد ورق الکتروگالوانیزه در منازل به قدری است که احتمالا شما نیز وسیله ای دارای فلز الکتروگالوانیزه در خانه خود دارید. در بسیاری از لوازم خانگی و تجهیزات الکتریکی مانند ماشین لباسشویی، یخچال، جعبه های برق و پخش کننده های DVD/Blu-ray معمولا از ورق الکتروگاوانیزه استفاده می شود. این ماده به راحتی جوش داده می شود و آن را برای لوازم خانگی و تجهیزات الکتریکی ایده آل می کند.

تفاوت ورق الکترو گالوانیزه و گالوانیزه گرم

همانطور که گفتیم ورق الکترو گاوانیزه یکی از روش های تولیدی ورق گاوانیزه است. روش دیگر، روش حرارتی یا گالوانیزه گرم است. ورق الکترو گالوانیزه و ورق گالوانیزه گرم علاوه بر شباهت های زیادی که در ویژگی ها و خواص خود دارند، در ضخامت پوشش، طول عمر، شکل ظاهر و موراد دیگر با یکدیگر متفاوت می باشند. تفاوت این دو ورق گالوانیزه را در ادامه بررسی می کنیم.

روش تولید

همانطور که گفتیم ورق گالوانیزه گرم با غوطه ور کردن ورق در استخری از روی مذاب در دمای بالا تولید می شود، اما در ورق الکترو گالوانیزه فلز روی با استفاده از جریان الکتریکی و محلول سیانید یا سولفات روی، روی ورق های فولادی پوشانیده می شود.

شکل ظاهری

شاید تصور کنید ظاهر این دو ورق مشابه هستند، اما این دو ورق از نظر ظاهر تفاوت های قابل ملاحظه ای دارند. به عنوان مثال ورق الکتروگالوانیزه سطحی صاف، صیقلی و براق با لبه های صاف و منظم دارد، اما ورق گالوانیزه گرم سطحی نسبتا ناهوار و تیره تر از ورق الکتروگالوانیزه دارد.

مقاومت در برابر خوردگی

ورق الکتروگالوانیزه سریع تر از گالوانیزه گرم خورده می شود. دلیل بالاتر بودن مقاومت ورق گالوانیزه گرم در برابر خوردگی، پوشش فلز روی است که معمولا ۵ تا ۱۰ برابر ضخیم تر از ورق الکترو گالوانیزه می باشد. به همین دلیل استفاده از ورق گالوانیزه گرم برای فضای باز و دماهای بالا مناسب تر است.

ضخامت پوشش روی

همانطور که گفتیم پوشش روی در ورق الکتروگالوانیزه نازک است، ولی در ورق گالوانیزه گرم حدود ۱۰ برابر ضخیم تر می باشد. نکته دیگر در ضخامت پوشش روی مربوط به یک دستی آن است. ضخامت پوشش روی در ورق گاوانیزه گرم در سراسر ورق معمولا به صورت ناهموار اعمال می شود، ولی در ورق الکترو گالوانیزه کاملا یک دست است.

عمر مفید

ورق الکتروگالوانیزه عمر کوتاه تری نسبت به ورق گالوانیزه گرم دارد. این طول عمر با توجه به قرار گرفتن در معرض عوامل مخرب محیطی، می تواند از چند ماه تا چند سال متغییر باشد.

کاربرد

ورق الکتروگالوانیزه نباید در محیط های خشن یا  شرایط آب و هوایی شدید استفاده شود، زیرا نسبت به ورق گالوانیزه گرم حفاظت کمتری در برابر خوردگی دارد و در برابر عوامل خورنده سریع تر از گالوانیزه گرم شروع به خوردگی می کند.استفاده از ورق الکتروگالوانیزه به دلیل سطح روشن و براقی که دارد برای اهداف زیبایی شناسی بسیار مناسب است.

قیمت

ورق الکترو گالوانیزه قیمت پایین تری نسبت به ورق گالوانیزه گرم دارد. یکی از دلایل آن هم ضخامت کمتر پوشش روی در ورق الکترو گالوانیزه و در نتیجه مقاومت کمتر این ورق در برابر خوردگی است. با وجود اینکه قیمت ورق گالوانیزه گرم بالاتر از الکتروگالوانیزه است، اما کاربرد آن در صنایع مختلف بیشتر می باشد. به همین دلیل تولید و عرضه آن نیز فراوانی بیشتری دارد. قیمت انواع ورق گالوانیزه بر اساس ابعاد ورق (ضخامت و عرض) متغییر است.

ورق الکتروگالوانیزه
نتیجه گیری

ورق الکتروگالوانیزه یکی از انواع ورق های گالوانیزه می باشد که به دلیل روی اندود کردن ورق با استفاده از جریان الکتریکی و محلول نمک/ روی، به این نام خوانده می شود. نوع دیگر ورق گالوانیزه با غوطه ور کردن ورق در محلول روی مذاب تولید می شود که به آن ورق گالوانیزه گرم می گویند. معمول ترین کاربردهای ورق الکتروگالوانیزه برای تایل های سقفی، چهارچوب درها، تابلوهای برق و خودرو می باشد. بارزترین تفاوت ورق گالوانیزه گرم و الکترو گالوانیزه شکل ظاهری آن هاست. ورق الکترو گالوانیزه روشن تر و براق تر از گالوانیزه گرم است. پوشش روی در ورق الکترو گالوانیزه نیز فوق العاده یکنواخت است، ولی ضخامت آن کمتر از ورق گالوانیزه گرم می باشد به همین دلیل مقاومت کمتری در برابر خوردگی دارد.

آرتا استیل تهران متخصص واردات و توزیع انواع ورق های آلیاژی، استنلس استیل و فولاد ضد زنگ، میلگردهای استنلس استیل، لوله و پروفیل و ورقهای فنری، آمادگی خود را جهت همکاری و تأمین کلیه مقاطع فولادی و استنلس استیل به صنعتگران محترم اعلام می دارد. همچنین شما به راحتی می‌ توانید با کارشناسان ما تماس و نسبت به ثبت سفارش خود اقدام نمایید .

دسترسی سریع به محصولات

میلگرد استیل | لوله استیل | استیل ضد زنگ | ورق نسوز | استیل ۳۰۴

نظر دهید

Phone icon
Call Now Button