کاربرد فولاد در صنایع مختلف

  • خانه / کاربرد فولاد در صنایع مختلف

کاربرد فولاد در صنایع مختلف

کاربرد فولاد در صنایع مختلف ؛ فولاد یکی از پرکاربردترین مصالح ساخت مدرن، در حوزه‌های مختلف تولید است. این ماده مصرفی، ضمن داشتن بالاترین نسبت مقاومت به وزن، دوامی استثنایی دارد. امروزه فولاد مصرفی در تولید محصولات گوناگون، حدود ۲۵ میلیارد تن برآورد می گردد. فولاد، ماده‌ای ۱۰۰ درصد قابل بازیافت است و می‌تواند بارها و بارها مورد استفاده مجدد قرار گیرد. کاربردهای فولاد بسیار زیاد و با استفاده از آن می‌توان محصولاتی جدید تولید کرد. و نگران کاهش استحکام، شکل‌پذیری یا هر پارامتر قابل اندازه‌گیری دیگری نبود. چنین ویژگی‌هایی منجر شده‌اند که فولاد، همچنان اصلی‌ترین ماده اولیه تولید و ساخت در سراسر جهان باشد.

کاربرد فولاد در صنایع مختلف

کاربرد فولاد در صنایع مختلف

خواص و ویژگی‌های فولاد باعث گردیده تا با پیشرفت تکنولوژی، دامنه کاربرد این آلیاژ افزایش پیدا کند. در این بخش کاربردهای مهم فولاد در چند صنعت را با یکدیگر مرور می‌کنیم:

کاربرد فولاد در خودروسازی و حمل و نقل

یکی از پرکاربردترین مقاطع مورد استفاده در خودروسازی، ورق فولادی است که عموما در ساخت بدنه استفاده می‌شود. کاربرد فولاد در حمل و نقل ریلی، در ساخت قطارها و به طور کلی زیرساخت‌ها نیز بالا است. استفاده از راه‌آهن برای سفرهای کوتاه و متوسط ضمن کاهش زمان سفر، انتشار گاز CO۲ را در هر کیلومتر مسافت در مقایسه با روش‌های دیگر حمل و نقل کاهش می‌دهد. در سال ۲۰۱۹، حدود ۹۱.۸ میلیون وسیله نقلیه در سراسر جهان تولید شده‌است. خودرو به طور متوسط از ۹۰۰ کیلوگرم فولاد تولید می‌شود. فولاد به عنوان ماده مصرفی، در تولید بیش از ۵۰ درصد وسایل نقلیه امروزی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کاربرد فولاد در صنایع مختلف

گریدهای جدید فولاد استحکام بالای پیشرفته، خودروسازان را قادر ساخت که وزن خودروهای جدید خود را در مقایسه با انواع قدیمی، ۲۵ تا ۳۹ درصد کاهش دهند. می‌توان چنین بیان کرد که برای استفاده یک خانواده ۵ نفره از خودرو، وزن کلی خودرو ۱۷۰ تا ۲۷۰ کیلوگرم کاهش می‌یابد. در حال حاضر، انجمن جهانی فولاد در تلاش برای تولید گریدهای جدید فولاد پیشرفته، با استحکامی بیش از ۱۵۰۰ مگاپاسکال است. فولادهایی که در عین داشتن مقاومت بالا، نازک‌تر و سبک‌تر از انواع پیشین خود باشند.

کاربرد فولاد در صنایع مختلف

کاربرد فولاد در انرژی

شاید به نظر نرسد، ولی یکی از مهمترین کاربردهای فولاد در حوزه انرژی است. تقریبا در همه بخش‌های انرژی، فولاد را به دلیل دوام عالی آن به کار می‌برند. انواع انرژی مانند برق، گاز طبیعی، نیروی بادی و حتی هسته‌ای همگی برای عملکرد مناسب به فولاد نیاز دارند. همچنین فولاد، برای استخراج منابعی که برای تولید انرژی استفاده می‌شوند، به کار می‌رود. کاربرد فولاد را باید در ساخت ماشین آلات ساختمانی سنگین مانند لیفتراک‌ها، سکوهای دریایی، تجهیزات خاکبرداری، استخراج معادن و جرثقیل‌ها مورد توجه داشت.

از کاربرد فولاد زنگ نزن، با استحکام بالا، کربنی و میکرو آلیاژی، می‌توان به کاربرد آن‌ها در تولید ماشین‌آلاتی مانند خطوط لوله و سکوهای دریایی اشاره کرد. این ویژگی‌های فولاد مورد استفاده در پروژه‌های انرژی، ضروری به حساب می‌آیند. زیرا قرار است در محیط‌های سخت و خورنده مورد استفاده قرار گیرند. به علاوه، روند تولید و توزیع اشکال مختلف انرژی فسیلی، هسته‌ای یا تجدیدپذیر، با استفاده از فولاد انجام می‌شود.

کاربرد فولاد در صنایع مختلف

کاربرد فولاد در ساختمان سازی

در صنعت ساخت و ساز، یک ماده پایدار مانند فولاد اجازه می‌دهد تا سازه‌ها به سرعت و با قیمت پایین ساخته شوند. از آنجایی که فولاد در انواع آلیاژها و اشکال مختلف وجود دارد، می‌توان آن را به گونه‌ای طراحی کرد که نیازهای هر پروژه را برآورده کند. فولاد حتی می‌تواند برای محافظت در برابر عناصر، به روش‌های مختلف آلیاژسازی شود. این ویژگی‌های فولاد به آن اجازه می‌دهد تا تقریبا در هر نوع محیطی در زیرساخت‌های یک ساختمان گنجانده شود. اوایل قرن بیستم شاهد توسعه تکنیک‌های کارآمدتر برای تولید فولاد بودیم. این پیشرفت‌ها در تولید، به ظهور ساختمان‌های بلند کمک می‌کند. در واقع، بسیاری از سازه‌های تاریخی معروف مانند ساختمان امپایر استیت، استحکام و طول عمر خود را مدیون ویژگی‌های خاص فولادند.

امروزه فولاد یکی از مهمترین اجزای صنعت ساختمان است. که بیش از پنجاه درصد تولید فولاد در جهان را به خود اختصاص داده است. از خانه‌ها تا پارکینگ‌ها، مدارس و آسمان‌خراش‌ها، بیشتر ساختمان‌ها همگی باید استحکام و دوام داشته باشند. صنعت ساخت‌وساز همچنان به دنبال فولاد است. تا راه‌حل‌ هایی را برای نیازهای زیرساختی کشورهای در حال توسعه با اجازه دادن به طرح‌های ساحلی مقاوم و محافظ در برابر باد ارائه کند. پرکاربردترین مقاطع فولادی مورد استفاده در ساختمان‌سازی شامل میلگرد و تیرآهن می‌شود. که بخش عظیمی از هزینه‌های ساخت ساختمان نیز مربوط به همین مصالح است. 

کاربرد فولاد در معماری

کاربرد فولاد در معماری و در طراحی دکوراسیون داخلی در سال‌های اخیر مورد توجه قرار گرفته است. فولاد از جمله موادی است که در طراحی و دکوراسیون مدرن کاربرد بسیاری دارد. در حال حاضر فولاد یکی از مهم‌ترین موادی به شمار می‌رود که در معماری مورد استفاده قرار می‌گیرد. این کاربردهای فراوان از استحکام کششی و دوام بالای فولاد نشات می‌گیرند. از ویژگی‌های دیگر فولاد که منجر به کاربرد فراوان این مواد شده‌اند می‌توان به شکل‌پذیری، مقاومت زیاد، دوام، خواص یکنواخت، خواص ارتجاعی، چکش خواری، خمش‌پذیری و جوش‌پذیری اشاره کرد.

کاربرد فولاد در صنایع مختلف ؛ فولاد در کشتی سازی

یکی دیگر از مهمترین و بهترین کاربردهای فولاد در صنعت کشتی سازی است. صفحات مدرن، مقاومت کششی بسیار بالاتری نسبت به نمونه‌های قبلی دارند و به همین علت، برای ساخت کشتی‌های بزرگ کانتینری مناسب به شمار می‌روند. ۹۰ درصد از محوله‌های جهان توسط کشتی‌ها جا‌به‌جا می‌شوند. حدود ۱۷ میلیون کانتینر ناوگان در جهان وجود دارد که بخش عظیمی از آن‌ها از فولاد ساخته شده‌است. در ساخت تانکرهای نفتی، نوع خاصی از صفحات فولادی با مقاومت بسیار بالا در برابر خوردگی به‌کار می‌رود. این فولادها وزن بسیار پایینی دارند و امکان ساخت کشتی‌هایی بسیار سبک‌تر از انواع قدیمی را فراهم می‌آورند.

البته با این تفاسیر، در مصرف سوخت صرفه‌جویی شده و در نتیجه نشر CO۲ کاهش خواهد یافت. از طرفی فولاد نسبت به سایر فلزات کشتی‌سازی مثل برنز و برنج، مقاومت بالاتری در برابر زنگ‌زدگی دارد. تانکرهای مواد شیمیایی اغلب بزرگترین کاربردهای فولاد را نشان می‌دهند، زیرا این تانکرها به موادی نیاز دارند که به راحتی ساخته شود، هنگام تعویض محموله بتوان آن را تمیز کرد و قوی و بسیار بادوام باشد. برای کشتی‌سازان قیمت ورق گالوانیزه به عنوان یک ورق پوشش داده شده فولادی، بیشتر اهمیت دارد. چرا که حضور یک لایه فلز روی بر روی فولاد، مقاومت به خوردگی این آلیاژ را افزایش می‌دهد.

کاربرد فولاد در صنایع مختلف

کاربرد فولاد در پزشکی

مهم‌ترین و معروف‌ترین فلزی که در پزشکی کاربردهای فراوانی دارد، فولاد زنگ نزن یا استنلس استیل است که در مقابل خوردگی مقاومت بالایی دارد. تخت‌های بیمارستانی، صندلی‌های چرخ‌دار و برخی تجهیزات آزمایشگاهی و جراحی با استفاده از فولاد ساخته می‌شوند. کاربرد فولاد در پزشکی به این دلیل است که استیل ایمنی، مقاومت و دوام بالایی دارد و برای ساخت تجهیزات بهداشتی مناسب به شمار می‌روند.

فولاد در صنعت و لوازم خانگی

فولاد حدود ۷۵ درصد وزن یک لوازم خانگی معمولی را تشکیل می‌دهد. در حقیقت، فولاد را می‌توان در وسایلی مانند یخچال، اجاق گاز، سینک ظرفشویی، ماشین لباسشویی، مایکروویو، کارد و چنگال و بسیاری موارد دیگر یافت. بسیاری از کالاهای صنعتی مانند مخازن ذخیره‌سازی، ابزار، وسایل نقلیه و ماشین آلات کشاورزی، راهروها، تجهیزات حفاظتی و سازه‌ها نیز عمدتا از فولاد ساخته می‌شوند.

کاربرد فولاد در صنایع مختلف

کاربرد فولاد در صنعت نفت

در صنعت نفت و گاز به طور گسترده‌ای از فولاد زنگ نزن استفاده می‌شود. این فولاد پرکاربرد، در مقابل خوردگی مقاومت بالایی دارد و در برابر شرایط محیطی کیفیت خود را حفظ می‌کند. فولاد داپلکس و فولاد سوپر دوبلکس از پرکاربردترین‌ها در این صنعت به شمار می‌روند و در پتروشیمی‌ها، مخازن ذخیره، چاه‌های تحت فشار و … کاربرد دارند. لوله مانیسمان در صنعت نفت و گاز جایگاه ویژه‌ای دارد. طراحی لوله مانیسمان متناسب با این صنعت حساس است و بنابراین مقاومت کافی در برابر نیروهای فشاری، دمای بالا و عوامل خورنده دارد. قیمت لوله مانیسمان بر روی تجهیزات صنعت نفت تاثیر‌گذار خواهد بود.

کاربرد فولاد در صنایع مختلف

کاربرد فولاد در صنایع مختلف ؛ بسته بندی

صنعت بسته‌بندی یکی دیگر از کاربردهای فولاد است و این ماده نقش با ارزشی در بسته‌بندی دارد. زیرا می‌تواند از کالاهای شما در برابر عناصری مانند هوا، آب و قرار گرفتن در معرض نور محافظت کند. همچنین فولاد کاملا قابل بازیافت است، بنابراین هزینه‌های تولید را کاهش می‌دهد و همچنین به محیط زیست کمک می‌کند. بسته‌بندی‌های فولادی سریعا پر می‌شوند، وزن سبکی دارند و به راحتی باز می‌شوند. فولادی که برای بسته‌بندی به کار می‌رود، معمولا از نوارهای فولادی با نورد سرد و کم کربن ساخته می‌شود. سپس فولاد با قلع اندود می‌شود تا خوردگی کاهش یابد. قیمت شمش قلع که در این فرایند استفاده می‌شود، اهمیت دارد. در نهایت، فولاد را با یک پلیمر کاهش می‌دهند و لاک می‌زنند. در واقع این نوارها ‌های فولادی محسوب می‌شوند. قیمت تسمه فولادی بسته به نوع آن، یعنی نوردکاری، ماشینکاری و … تعیین می‌گردد.

آرتا استیل تهران متخصص واردات و توزیع انواع ورق های آلیاژی، استنلس استیل و فولاد ضد زنگ، میلگردهای استنلس استیل، لوله و پروفیل و ورقهای فنری، آمادگی خود را جهت همکاری و تأمین کلیه مقاطع فولادی و استنلس استیل به صنعتگران محترم اعلام می دارد. همچنین شما به راحتی می‌ توانید با کارشناسان ما تماس و نسبت به ثبت سفارش خود اقدام نمایید .

دسترسی سریع به محصولات

میلگرد استیل | لوله استیل | استیل ضد زنگ | ورق نسوز | استیل ۳۰۴

نظر دهید

Phone icon
Call Now Button