برشکاری ورق استیل

برشکاری ورق استیل

برشکاری ورق استیل به چند نوع انجام می شود. نوع برشکاری سرد و گرم که بنا به فرم نهایی نوع فرآیند انتخاب می شود. برشکاری ورق استیل می تواند به صورت گرم یا سرد (مکانیکی) انجام گردد. مزایای هر گروه در جدول ذیر آورده شده است. در ادامه انواع روش های برشکاری مورد بحث قرار می گیرند.

برشکاری ورق استیل
Stainless steel cutting machine / plasma / CNC / bridge
انواع برشکاری ورق استیلروش های مرسوممزایای عمومیمعایب عمومی
گرم-برشکاری با شعله-برشکاری با پلاسمابرشکاری با لیزر-قابلیت برشکاری قطعات ضخیم-عدم نیاز به قالب یا دیگر تجهیزات برشکاری سرد-سطوح برش عموماً نیاز به تمیزکاری دارند-وجود گرما و اثرات احتمالی آن مانند:پیچش و اعوجاج، تغییر رنگ قطعه، تشکیل کاربیدهای کروم و پدیده حساسیت، رشد دانه ها و کاهش چقرمگی، تغییر در عملیات حرارتی، سخت شدن و ایجاد ترک خصوصاً در ورق استیل مارتنزیتی
سرد (مکانیکی)-برشکاری با گیوتین-نیبلینگ-تسمه بری-پولک زنی و سنبه کاری-برشکاری با اره-برشکاری با واترجت-تمیزی سطوح برش-دقت بالا-سرعت و تیراژ معمولاً بالا-هزینه معمولاً مناسب-احتمال بروز کارسختی در ورق استیل آستنیتی وجود دارد.-ضخامت برشکاری عموماً محدود می باشد.
برشکاری ورق استیل

برشکاری ورق استیل با شعله

برشکاری ورق استیل به وسیله شعله های اکسی-استیلن، اکسی-هیدروژن و . . . عادی امکانپذیر نیست. بر خلاف تصور عموم، دلیل این امر بالاتر بودن نقطه ذوب ورق استیل نبوده چون نقطه ذوب ورق استیل به طور متوسط کمتر از کربن استیل ساده می باشد. علت اصلی این پدیده تشکیل اکسید کروم دیرگداز و باقی ماندن آن در منطقه ذوب است که از ادامه ذوب، اکسایش فلز پایه و بالا رفتن بیشتر دما بر اثر اکسایش جلوگیری کرده و عمل برش اتفاق نمی افتد. بنابراین برای برش به روش های فوق باید با تمهیداتی اکسید کروم را از منطقه ذوب دور نمود.

برشکاری ورق استیل

روش اول، تزریق کمک ذوب می باشد که در آن یک ماده سرباره ساز که با اکسید کروم ترکیب زود ذوب تشکیل دهد به جریان گاز ها افزوده می گردد. در روش دوم یعنی روش پودری از پودر آهن بدین منظور استفاده می شود. اکسیداسیون پودر آهن در منطقه ذوب علاوه بر افزایش دمای شعله، اکسید آهن تولید می نماید. این ترکیب با حل نمودن اکسید کروم آن را از منطقه ذوب خارج می نماید. با روش فوق عملاً ورق استیل تا ضخامت ۵۰۰ میلیمتر نیز برشکاری می شوند. بسته به ضخامت قطعه کار سرعت برشکاری از ۶۰۰ میلیمتر بر دقیقه الی ۵۰ میلیمتر بر دقیقه متفاوت می باشد.

برشکاری ورق استیل

برشکاری ورق استیل با پلاسما

امروزه برش پلاسما روش بسیار متداول و تمیزی در برشکاری ورق استیل می باشد. در این روش جریان هوای فشرده گذرنده از داخل مشعل در نوک نازل مس-هافمیم، بر اثر ولتاژی با فرکانس بالا که توسط دستگاه مادر تولید گردیده، یونیزه شده و به جریانی از گازهای داغ تبدیل می شود. این گازها در موقع خروج از نازل انتهایی با قطعه برخورد کرده و آن را ذوب می نماید. همچنین بر اثر سرعت زیاد این گازها، مواد مذاب از منطقه برش خارج می گردد. نهایتا ادامه برش امکانپذیر می گردد. حداکثر ضخامت قطعه قابل برشکاری بستگی به حداکثر آمپر (یا توان) دستگاه برش و قطر سوراخ قطعه نوک دارد.

برشکاری ورق استیل با گیوتین

در این روش با دستگاه گیوتین ورق استیل را به طور مستقیم برش می دهند. دستگاه گیوتین شامل یک تیغه ثابت و تیغه متحرک می باشد که تیغه فوق توسط سیستم مکانیکی یا سیستم هیدرولیکی به حرکت درآمده و مانند قیچی ورق استیل را برش می دهد. گیوتین های مکانیکی عموماً پرسرعت بوده و جهت ورق استیل نازک به کار می روند. جهت ورق استیل ضخیم از گیوتین های هیدرولیکی کم سرعت ولی پرقدرت تر استفاده می گردد. در این دستگاه ها جهت جلوگیری از بلندشدن ورق یا کشیده شدن آن به سمت تیغه متحرک از ورق گیر با نیروی مناسب استفاده می گردد. ورق گیر های گیوتین های مکانیکی عموماً استوپ های فنری و ورق گیر های گیوتین های هیدرولیکی، جک های کوچک هیدرولیک می باشند.

برشکاری ورق استیل

نیبلینگ در ورق استیل

در این روش با دستگاه مخصوص نیبلر میتوان برش های مستقیم یا الگودار در ورق استیل تا ضخامت حدود ۶ میلیمتر ایجاد نمود. اصول این روش ایجاد برش ها (یا سوراخ های ریز) کنار هم بر اثر حرکت رفت و برگشتی بسیار سریع سنبه یا تیغه بالایی دستگاه می باشد. عدم نیاز به قالب جهت برشکاری اشکال پیچیده و سرعت برشکاری مناسب از مزایای این روش می باشد.

تسمه بری ورق استیل

این روش جهت تولید تسمه از ورق استیل به کار می رود. اساس کار آن عمل برش به وسیله غلتک های پله دار می باشد. دستگاه تسمه بر شامل قسمت هایی نظیر کویل بازکن، غلتک های برنده، تسمه جمع کن و . . . بوده که در حین کار توسط یک سیستم مرکزی کنترل از نظر سرعت به دقت با یکدیگر هماهنگ می گردند.

پولک زنی و سنبه کاری ورق استیل

پولک زنی، فرآیند برش برای تهیه قطعه به شکل نهایی و سنبه کاری برش برای ایجاد سوراخ می باشد. به طور کلی برای به دست آوردن نتیجه مناسب در فرایند های برشکاری ورق استیل خصوصاً پولک زنی و سنبه کاری بایستی به نکات ذیل دقت نمود:

  • از تیغه ها و قالب هایی با سختی بالاتر از حد معمول استفاده نمود.
  • لبه های برش (پیشانی سنبه و ماتریس) همواره به وسیله سنگ تیز گردند.
  • فاصله مناسب مابین تیغه های برش یا بین سنبه و ماتریس رعایت گردد.
  • در مورد ورق استیل آستنیتی به علت پدیده کار سختی، پیشانی سنبه قالب سنبه کاری و پولک زنی بایستی به طور شیبدار باشد.
  • جهت رهاشدن بهتر قطعه داخلی می توان ماتریس را به سمت پایین زاویه دار نمود. این زاویه بستگی به ضخامت قطعه داشته ولی حداکثر آن ۱.۵ درجه می باشد.
  • در سنبه کاری بهتر است قطر سوراخ از ۱.۵ برابر ضخامت ورق استیل و فاصله لبه سوراخ ها از هم نیز از ۰.۲۵ برابر قطر سوراخ کمتر نباشد.
  • در مورد ورق استیل فریتی می توان قطعه را قبل از برش کاری تا حدود ۲۰۰ درجه پیش گرم نمود.
  • هر چند که استفاده از ماده روانکار لازم نمی باشد ولی کاربرد موادی نظیر نفت و گازوئیل با فرچه در تمیزکاری پلیسه ها و افزایش عمر قالب موثر می باشد.
  • جهت جلوگیری از بلند شدن ورق استیل یا کشیده شدن آن به سمت تیغه متحرک یا سنبه، باید از تجهیزات ورق گیر با نیروی مناسب استفاده نمود.

برشکاری ورق استیل با روش های دیگر

روش های دیگر برشکاری ورق استیل عبارتند از برشکاری ورق استیل با اره، برش کاری ورق استیل با سنگ برش و آب صابون، برشکاری ورق استیل با لیزر و برشکاری ورق استیل با واترجت که دو روش آخر به دلیل دقت، تمیزی و سرعت بالا کاربرد بسیار زیادی در بسیاری از صنایع پیدا نموده اند.

آرتا استیل تهران متخصص واردات و توزیع انواع ورق های آلیاژی، استنلس استیل و فولاد ضد زنگ، میلگردهای استنلس استیل، لوله و پروفیل و ورقهای فنری، آمادگی خود را جهت همکاری و تأمین کلیه مقاطع فولادی و استنلس استیل به صنعتگران محترم اعلام می دارد. همچنین شما به راحتی می‌ توانید با کارشناسان ما تماس و نسبت به ثبت سفارش خود اقدام نمایید .

دسترسی سریع به محصولات میلگرد استیل | لوله استیل | استیل ضد زنگ | ورق نسوز | استیل ۳۰۴

نظر دهید

Phone icon
Call Now Button