تفاوت گالوانیزه و فولاد ضدزنگ

  • خانه / تفاوت گالوانیزه و فولاد ضدزنگ

تفاوت گالوانیزه و فولاد ضدزنگ

تفاوت گالوانیزه و فولاد ضدزنگ ، ورق گالوانیزه به دلیل هزینه پایین تولید، رقیب مقرون به صرفه‌ای برای فولاد به حساب می‌آید. اما از استحکام کمتری نسبت به فولاد ضد زنگ برخوردار است. به همین دلیل استفاده از فولاد گالوانیزه در پروژه‌ها توصیه می‌شود. در ادامه به تفاوت گالوانیزه در مقابل فولاد ضد زنگ خواهیم پرداخت. فولاد گالوانیزه ورق های فولادی معمولی که در روی آن از روکش فلز روی استفاده شده است تا در برابر خوردگی مقاوم باشد.

تفاوت گالوانیزه و فولاد ضدزنگ

فولاد معمولی از آهن ساخته شده است که هنگام قرار گرفتن در معرض رطوبت، به صورت باران یا رطوبت محیط زنگ می زند. با گذشت زمان، زنگ زدگی یک قسمت از فولاد را تا نقطه شکست می خورد. برای جلوگیری از زنگ زدگی قطعات فولادی ، دو گزینه وجود دارد . 1- آن فلز را به فلزی دیگر تغییر دهید. که هنگام قرار گرفتن در معرض آب دچار خوردگی نشود. 2- فولاد را با یک سد فیزیکی بپوشانید. تا از واکنش آب با آهن جلوگیری شود. مانند اکثر تصمیمات در ساخت، هر دو گزینه در درجه اول از نظر هزینه ارزیابی می شوند.

تفاوت گالوانیزه و فولاد ضدزنگ

تفاوت گالوانیزه و فولاد ضدزنگ و سایر فلزات

تفاوت گالوانیزه و فولاد ضدزنگ ، گاهی اوقات جابجایی از فولاد به فلز دیگری که قیمت ورق گالوانیزه زنگ نمی زند (گزینه A) مانند فولاد ضد زنگ یا آلومینیوم به دلیل تفاوت در هزینه، گزینه ای نیست. از نظر اقتصادی جایگزینی معنی ندارد. آلومینیوم از فولاد گرانتر است و فولاد ضدزنگ بسیار گرانتر از آن است. علاوه بر این ممکن است فولاد دارای خصوصیات بدنی خاصی مانند قدرت یا وزن باشد که تعویض یک برنامه خاص را ممنوع می کند. گزینه بعدی محافظت از فولاد با یک سد فیزیکی مانند رنگ یا روکش است – این همان چیزی است که گالوانیزه بهترین کار را انجام می دهد.

به طور مرسوم گالوانیزه در صنعت تولید (شامل قالب گیری فلزی و شکل دهی چرخشی) به فولاد گالوانیزه شده اشاره دارد. فولاد گالوانیزه ورقه های فولاد معمولی است که با فلز روی به منظور مقاوم کردن به خوردگی پوشش داده می شود. فولاد معمولی از آهن ساخته شده که وقتی در معرض رطوبت چه به صورت باران و یا به صورت رطوبت محیطی قرار گیرد، زنگ خواهد زد. در گذر زمان زنگ آهن (زنگ خوردگی) بخشی از فولاد را تا نقطه ی شکست خواهد خورد برای جلوگیری از زنگ زدگی اجزای فولاد دو راه وجود دارد:

  • جایگزینی با فلز در معرض آب که خورده نخواهد شد.
  • پوشش فولاد با یک محافظ فیزیکی به منظور جلوگیری از واکنش آب با آهن.

همانند اکثر تصمیمات در صنعت، هر دو این گزینه ها در ابتدا از نظر هزینه برآورد می شوند.

تفاوت گالوانیزه و فولاد ضدزنگ

تفاوت گالوانیزه و فولاد ضدزنگ ، آهن گالوانیزه

در فرآیند گالوانیزاسیون، آهن یا فولاد مورد نظر توسط فلز دیگری روکش می‌شود. فلز روکش که معمولاً از (Zn) روی برای آن استفاده می‌شود از خوردگی فلز اصلی جلوگیری می‌کند. برای افزایش مقاومت پوشش، ضخامت آن را افزایش می‌دهند. جلوگیری از خوردگی با روش گالوانیزه به خاطر اقتصادی بودن محبوبیت بالایی دارد.

محصولاتی از جمله گریتینگ، ناودانی ساختمان، پیچ و مهره، ورق گالوانیزه و انواع دیگر پروفیل‌های صنعتی از آهن گالوانیزه تولید می‌شوند . همچنین از تقاضای بالایی برخورد دارند. ورق گالوانیزه به دلیل خاصیت ضد زنگ بودن، در بازار از تقاضا بالایی برخوردار است. محدودیت در تولید داخل موجب گردیده بخشی از این نیاز از طریق ورق‌های وارداتی تأمین ‌شود. بخش زیادی از نوسانات قیمت ورق گالوانیزه را می‌توان همین موضوع دانست.

تفاوت گالوانیزه و فولاد ضدزنگ

روش تولید ورق گالوانیزه

دو روش رایج برای گالوانیزاسیون فولاد وجود دارد:

  • گالوانیزه گرم که با قرار دادن قطعه در مذاب فلز “روی” لایه ای محافظ قطعه فولادی را احاطه می‌کند. و برای پوشش‌دهی با ضخامت بیش از ۲۵ میکرومتر مناسب است.
  • گالوانیزه سرد (الکتروگالوانیزاسیون) که عملیات پوشش دهی توسط جریان الکتریکی اعمال می‌شود.

در نظر داشته باشید عملیات گالوانیزه کردن برای بسیاری از قطعات بعد از ساخت انجام می‌شود.

تفاوت گالوانیزه و فولاد ضدزنگ ، فولاد ضد زنگ

فولاد ضد زنگ یا استنلس استیل آلیاژی از فولاد است که عناصر کروم و نیکل برای افزودن خواص ضد خوردگی به این آلیاژ افزوده شده­ اند. همچنین افزودن عنصر مولیبدن باعث افزایش مقاومت این آلیاژ در برای اسیدها، مواد شیمیایی و محلول‌های کلرایدی می‌شود. مقاومت بالا و کاهش هزینه‌های نگهداری، فولاد ضد زنگ را در ساخت انواع پروفیل‌ صنعتی و ساختمانی پرکاربرد کرده است.

تفاوت گالوانیزه و فولاد ضدزنگ

انواع پروفیل و قوطی بر خلاف ظاهر ساده‌ بخش زیادی از هزینه ساخت سازه را به خود اختصاص می‌دهند. به همین دلیل تغییرات قیمت پروفیل و قوطی تاثیر زیادی بر بازارهای موازی از جمله مسکن و خودروسازی خواهد داشت. برای بهینه سازی هزینه اجرای سازه، انتخاب پروفیل مناسب یکی از مهمترین فاکتور‌ها در نظر گرفته می‌شود.

فولاد ضد زنگ، آلومینیم و آهن گالوانیزه را نمی‌توان جایگزین یکدیگر دانست. هنگام انتخاب از بین فولاد گالوانیزه، آهن ضد زنگ و آلومینیوم برای ساخت سازه مورد نظرتان، تنها توجه به فاکتور قیمت نتیجه مناسبی را به همراه نخواهدداشت. هر کدام از این فلزات با توجه به خواص فیزیکی در شرایط مختلف نقاط ضعف و قوت متفاوتی از خود نشان می دهند. به همین دلیل کاربرد هرکدام متفاوت است. همچنین در طراحی سازه‌ها جایگاه خاص خود را دارند.

تفاوت گالوانیزه و فولاد ضدزنگ

اختلاف قیمت فولاد ضد زنگ و ورق گالوانیزه علت انتخاب اشتباه

جایگزینی فلزات دیگر با فولاد ضد زنگ یا آلومینیم از نظر اقتصادی تصمیم سختی است. به این دلیل که در بسیاری از سازه‌ها افزایش قیمت سازه ناشی از استفاده فلزات ضد زنگ مبلغ قابل توجهی خواهد بود. برای انتخاب بین فولاد ضد زنگ، ورق گالوانیزه و آلومینیم نیز توجه تنها به قیمت کافی نیست. اما با این حال اختلاف قیمت این فلزات به اندازه‌ای چشمگیر است که در تصمیم گیری تاثیر بسیاری داشته باشد. قیمت فولاد ضد زنگ به مراتب بیشتر از فولاد گالوانیزه و آلومینیوم است و در پروژه‌هایی با بودجه بالاتر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کاربرد فولاد ضد زنگ و آهن گالوانیزه

هر دو فولاد ضد زنگ و گالوانیزه، حوزه گسترده‌ای از صنایع مختلفی را شامل می‌شوند. اما در کاربرد بسیار با هم متفاوتند. فولاد ضد زنگ به دلیل ترکیب آلیاژی شامل کروم، نیکل، کربن و مولیبدن در مقابل تغییرات شیمیایی مقاوم است. به همین دلیل برای استفاده در صنایع غذایی، دارویی و مواردی که نیاز به وجود الکتریسیته ساکن نباشد مانند رایانه استفاده می‌شود.

ورق گالوانیزه به دلیل هزینه پایین تولید رقیب مقرون به صرفه‌ای برای فولاد به حساب می‌آید. اما از استحکام کمتری نسبت به فولاد ضد زنگ برخوردار است. به همین دلیل استفاده از فولاد گالوانیزه در پروژه‌هایی که از محدودیت بودجه برخوردارند و نیاز به استحکام بالایی ندارند توصیه می‌شود.

تفاوت در مصارف

تفاوت گالوانیزه و فولاد ضدزنگ ، محدوده ی گسترده ای از صنایع از هر دو تجهیزات فولادی ضدزنگ و گالوانیزه شده در کارهای روزمره ی خود استفاده می کنند. مصارف مرسوم برای آن ها شامل محیط های مرطوب یا خارجی است. به طوری که ویژگی های مقاوم به زنگ زدن آن ها تجهیزات توانمندی را فراهم خواهد کرد. که با این توانمندی قادر خواهید بود برای سال ها از آن استفاده کنید. کاربردهای خدمات غذایی یا کشاورزی به طور مرسوم از تجهیزات فولاد ضدزنگ یا گالوانیزه استفاده می کنند.

تفاوت گالوانیزه و فولاد ضدزنگ

ما پیشنهاد می کنیم اگر قصد استفاده از تجهیزات در خارج از محیط خانه را دارید، فولاد گالوانیزه را انتخاب کنید. فولاد ضدزنگ به طور ویژه ای برای کار با مواد غذایی، دارویی و کاربردهایی که نیاز به وجود الکتریسیته ی ساکن نباشد، مثل رایانه ها، طراحی شده است فولاد گالوانیزه شده به دلیل استحکام پایین تر و قیمت ارزان تر برای پروژه های با بودجه ی کمتر نسبت به فولاد ضدزنگ استفاده می شود. علاوه براین، این فولاد ها در تولید تجهیزات HVAC، سقف های فلزی برای خانه ها و زنجیره ی اتصالی حصارها (فنس) و ورق های فولادی استفاده می شود.

آرتا استیل تهران متخصص واردات و توزیع انواع ورق های آلیاژی، استنلس استیل و فولاد ضد زنگ، میلگردهای استنلس استیل، لوله و پروفیل و ورقهای فنری، آمادگی خود را جهت همکاری و تأمین کلیه مقاطع فولادی و استنلس استیل به صنعتگران محترم اعلام می دارد. همچنین شما به راحتی می‌ توانید با کارشناسان ما تماس و نسبت به ثبت سفارش خود اقدام نمایید .

دسترسی سریع به محصولات

میلگرد استیل | لوله استیل | استیل ضد زنگ | ورق نسوز | استیل ۳۰۴

نظر دهید

Phone icon
Call Now Button